FIRS i transport ryb drogą morską
To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich serdecznie! Mam pytanie: spędziłem ostatnio 90 lat (1961-2050) na serwerze FIRS i wydaje mi się, że niemożliwy jest transport ryb drogą morską: nie ma odpowiedniego statku, drobnicowca nie da się przebudować do transportu ryb. Jest jakiś na to sposób?
Kiedyś też o to pytałem. Na chwilę obecną jedyny sposób to budowa stacji lądowej, która obejmie zasięgiem łowisko. Na serwerze eksperymentalnym jest set statków obsługujący ryby. Może warto go zainstalować?
tomb mám za to, že je tam vagon, takže pociagem to asi půjde.
Dzięki za odpowiedzi, ostatnio transportowałem ciężarówkami, pociągiem nie próbowałem. Serwer eksperymentalny jeszcze przede mną. Na razie "eksploruję" FIRS'a, jest świetny :-)
Witam was dzieciaki na firsie nie mozna transportowac ryb statkiem,pierwsze slysze,zaladujcie sobie graficzke najnowsza FISH 0.9.2 i bedzieta se transportowac ryb ile tylko wam sie zmiesci do ladowni,bedziecie se mogli robic jak ci co na discovery lowia kraby,pozdro
Gracze nie mogą zmieniać dodatków na multiplayer.
Jak chcecie jakiś GRF na danym serwerze, żeby był to piszcie w dziale "Propozycje dot. configu"
No to cos nie halo,jak na multiplayerze macie FIRSA a nie macie do tego dodatku FISH ktory pozwala na transportowanie ryb statkami,to jest ewidentny blad ktory musicie naprawic.
Jest Squd Ate Fish na sewerze Firs. Coś pewnie nie dowidziałeś.
Ja mam podobny problem. Statek do przewozu ryb mam,ale nie mogę dać mu rozkazów. Na mapie 2048x2048 POLSKI PIRAHNI łowiska ryb są tylko zaznaczone jakimiś ptakami latającymi nad wodą. Gdy programuje statek tzn naciskam idź już w rozkładzie ,nie umiem kliknąć na te łowisko. Jak rozwiązać ten problem?
Mapa Piranhy jest przestarzała. Weź mapę pAtera lub McZapkiego.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord