Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Witam wszystkich
Mamy tartak, do którego dostarczane jest drewno i z którego odbierane są towary. Wymyśliłam sobie, że zrobię dwie stacje, A do dostawy drewna i B do odbioru towarów. Jest jeden problem: towary są składowane na obydwu stacjach. Jeśli dobrze myślę, to znaczy, że z całego produkowanego w tartaku towaru na stacji B pojawia mi się tylko połowa do odbioru? Da się to jakoś obejść?
Dwie stacje są po to, żeby pociągi towarowe nie korkowały mi tych z drewnem
Liczba postów: 375
Liczba wątków: 28
21-07-2015, 21:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2015, 22:05 przez Nadświetlny.)
Po prostu poczekaj aż ocena stacji spadnie tam gdzie drewno do 0% (towary). Wtedy trzeba będzie poczekać aż towar zniknie. Oczywiście jak nie będziesz odbierać towarów z stacji gdzie miało towarów nie być.
Liczba postów: 115
Liczba wątków: 0
Zawsze możesz zrobić ciężarówki na transfer to nie będzie się marnować
Liczba postów: 375
Liczba wątków: 28
(21-07-2015, 22:30)MPK Lublin napisał(a): Zawsze możesz zrobić ciężarówki na transfer to nie będzie się marnować 
On nie chciał mieć towarów tam gdzie drewno miało się wyładowywać.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Właśnie po napisaniu posta zrobiłam tak jak mówił kolega wyżej

wcześniej myślałam, że tak się nie da po prostu

Co by tematu nie marnować to mam jeszcze jedno pytanie: powiedzmy, że przebudowuję linię i usuwam warsztaty czy inne budynki, albo je przestawiam. W rozkładzie pociągów znika mi ten budynek i jeśli jest tylko jeden to nie ma problemów, ale co jeśli mam 20 takich samych pociągów? Da się je jakoś połączyć, żeby zawsze miały taką samą trasę?
Liczba postów: 452
Liczba wątków: 14
Liczba postów: 163
Liczba wątków: 8
Lunarna tvůj problem bude, že neznáš pomocníka CTRL, myslím, že tu na foru se dá najít toto téma.