Ankieta: Czy popierasz w tworzeniu tego Setu?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak! Popieram ten pomysł i pomogę w kodowaniu.
0%
0 0%
Tak! Popieram ten pomysł i pomogę w rysowaniu.
30.30%
10 30.30%
Tak! Nie popieram ale mi się nudzi.
6.06%
2 6.06%
Nie! Popieram pomysł ale nie pomogę.
57.58%
19 57.58%
Nie! Jestem przeciwny. Kto by takie coś chciał?
3.03%
1 3.03%
Nie! Nie wiem o co chodzi i wszedłem przypadkiem.
3.03%
1 3.03%
Razem 33 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

KOLEJ Polish PKP Set + additional company
(24-09-2015, 17:56)101ksl napisał(a): W wolnej chwili, w ramach odpoczynku od rysowania innych, trudniejszych rzeczy, zrobiłem Bombardiera E186 Przewozów Regionalnych. Wersja Lotos Kolej i Captrain się na razie jeszcze rysuje, Lotosa postaram się skończyć jeszcze dzisiaj.

To malowanie nie jest takie samo z lewej jak z prawej strony. Niebieski pasek z napisem Railpool po obu stronach jest przy tej samej kabinie.
Shit, faktycznie

Załączone pliki Obrazki

Ja jestem na tak, ale nie umiem rysowac ani kodować wiec nie glosuje Smile
E186 z Lotos Kolej, może być?

Załączone pliki Obrazki

Projekt VT627, szynobusu jeżdżącego dla Kolei Mazowieckich

Załączone pliki Miniatury

Odgrzewam trochę kotleta pisząc tutaj, jeśli administracja się na to nie zgadza proszę przenieść do głównego wątku o secie.

Kiedyś rysowałem szynobus MR/MRD. Przedstawiam wam wszystkie rzuty wagonu doczepnego, celem zgłoszenia ew. błędów i braków szynobusu, aby później nie poprawiać 5 razy tego samego. W załączniku wagon.

EDIT: Witam ponownie, dzisiaj ukończony szynobus. Proszę o opinie.

Załączone pliki Miniatury

Arrivę dodaj! Big Grin
Dragon Newagu z długością 20,33m powinien mieć 10 czy 11 długości? Bo ze wzoru wychodzi 10,78.
(21-10-2017, 15:07)Walter Novotny napisał(a): Dragon Newagu z długością 20,33m powinien mieć 10 czy 11 długości? Bo ze wzoru wychodzi 10,78.

No to w takim razie 11, zaokrągla się w górę Smile
[Obrazek: 643dragon.png]
Czy ten Dragon wygląda ok?
(21-10-2017, 21:03)Walter Novotny napisał(a): [Obrazek: 643dragon.png]
Czy ten Dragon wygląda ok?

Wydaje mi się, że musisz trochę popracować nad czołem, coś jest z nim nie tak. Nie widać, że jest pochyłe. Poza tym musisz coś zrobić z klimatyzatorami na kabinach, nie mogą być po prostu kwadratami - jakieś cieniowanie by się przydało. Ale jesteś na bardzo dobrej drodze! Big Grin
E6ACT Newag Dragon
[Obrazek: 207Dragon_Lotos.png]
Najpotężniejsza lokomotywa w Polsce w wersji eksploatowanej przez Lotos Kolej.

Taki przedsmak elektryczno-spalinowej E6ACTd od FPL
[Obrazek: 950FPL_projekt.png]
[Obrazek: 39766.png]
Hmm czy Class 66 powinien być niższy czy taka wysokość jest ok? Coś zmienić?

Co pierw powinno być narysowane?
-Dragon FPL
-Class66 FPL
- 31WE KD
- ET40 Lotos
bo te na razie mają już wykonany rzut boczny
Czy możliwa jest zmiana logiki malowań tak aby nie wagon determinował kolor lokomotywy tylko lokomotywa determinowała kolor wagonu?
Jeśli ktoś dałby lokomotywę w malowaniu np PolRegio to wagony pasażerskie byłyby w malowaniu PolRegio a jeśli dałby malowanie PKP IC to wagony miałyby odpowiednie dla niej malowanie. Analogiczna sytuacja byłaby w wagonach towarowych, które mają specyficzne malowania. W przypadku dawania malowań towarowych i wagonów pasażerskich (latem widywałem dzierżawione od prywaciarzy lokomotywy) nie wpływało to na malowanie.
[Obrazek: 925malowania.png]
(01-11-2017, 21:59)Walter Novotny napisał(a): Czy możliwa jest zmiana logiki malowań tak aby nie wagon determinował kolor lokomotywy tylko lokomotywa determinowała kolor wagonu?
Jeśli ktoś dałby lokomotywę w malowaniu np PolRegio to wagony pasażerskie byłyby w malowaniu PolRegio a jeśli dałby malowanie PKP IC to wagony miałyby odpowiednie dla niej malowanie. Analogiczna sytuacja byłaby w wagonach towarowych, które mają specyficzne malowania. W przypadku dawania malowań towarowych i wagonów pasażerskich (latem widywałem dzierżawione od prywaciarzy lokomotywy) nie wpływało to na malowanie.
[Obrazek: 925malowania.png]

Hmmm, to by miało chyba sens, szczególnie w przypadku EU07 i 111A/112A. Tylko pamiętaj, że PolRegio (czy tam PR) miało tych malowań... dużo, więc musiałyby się losować.

A nawiasem mówiąc: świetne sprite'y Smile
(01-11-2017, 21:59)Walter Novotny napisał(a): Czy możliwa jest zmiana logiki malowań tak aby nie wagon determinował kolor lokomotywy tylko lokomotywa determinowała kolor wagonu?

Technicznie - tak. Trzeba by to jednak oprogramować per każda lokomotywa i każdy wagon, które mają tak "współpracować".
TRAXX F140 DC Pol-Miedź Trans
[Obrazek: 769TRAXX_pol_mied_trans.png]

Dodatkowo zapowiedź SM31 we współczesnych malowaniach.
[Obrazek: 979sm31.png]
45WE widok ogólny
[Obrazek: 93445WE_schemat_malowania.png]
Ogólnie ok, ale czoła wydają się zbyt pionowe. Raczej coś w tym kierunku:

[Obrazek: 416Newag_Impuls_45WE_sche.png]
(06-11-2017, 01:26)LaChupacabra napisał(a): Ogólnie ok, ale czoła wydają się zbyt pionowe. Raczej coś w tym kierunku:

[Obrazek: 416Newag_Impuls_45WE_sche.png]

Jednak wydaje mi się, że Impulsowi bliżej do ćwiartki koła niż tak pochylonego przodu, który pasowałby do ED161. Światła w Impulsie są bardziej wysunięte na sam przód.
[Obrazek: ed161-014h-1024x576.jpg][Obrazek: 5.jpg]
Jedynie podniosłem światła o jeden piksel i zmieniłem na szybko malowanie nie zmieniając ani odrobinę kształtu.
[Obrazek: 718karp.png]

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord