problem z konkurencją
witam,
od jakiegoś czasu gram sobie z komputerem i mam pewien problem.
czy komputer nie może sobie wymieniać pociągów na nowe?
Zrobiłem test. Po odkryciu Manley-Morela komputer (AdmiralAI) zamienił swoje Chaney Jubilee właśnie na M-M. Ciekawe jest to, że nie miał ani jednego SH'8P
mój Admiral AI wymienia na takie same, nawet jeśli jego retability w chwili kupna to max 30 %. A potem jeżdzi 60 letnimi kolejkami które psują się co 200 metrów. Jest jakaś metoda naprawy tego ? I Czy sam mogę zmienić wiele lokomotyw, autobusów czy czego tam na raz ? Nie chce mi się klikać za każdym razem zeby wymienić 1 pojazd Sad Widziałem opcję do zamiany wszystkiego w zajezdni ale klikam na nią, potem na auto i nic. Z shiftem ani z altem też to nic nie daje.
jakie auto? to są przecież pociągi nie samochody ;)
Jest opcja do wymiany pociagow/samochodow i innych pojazdow:
Advanced options->Vehicles->Autorenew->Autorenew vehicle when it gets old ON
Autorenew when vehicles is <liczba> months before/after max age (ustwa na 1)
Autorenew minimum needed money for renew <kasa> (limit pieniedzy na wymiane, czyli jesli tu masz 100.000 to przy 50.000 na koncie ci nie wymieni)
O to chodzilo?
Lub w grze w okienku gdzie masz wszystkie swoje pociągi, pojazdy i inne duperele. Na dole jest Zarządzaj listą, następnie Zastąp pojazdy. Resztę połapiesz Wink
Niemiec, tam nie da sie wymienic tylko zastapic nowszym modelem.
mouse: ja robie że limit do kasy na naprawę wynosi: 0 i wymieniaj UWAGA! -6 tygodni przed terminem.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord