07-12-2015, 10:47
Cześć,
Mam pytanie odnośnie rozwożenia ludzi po mieście a w zasadzie taktyki jak się do tego zabrać. Załóżmy że mamy na początku miasteczko z ilością ludzi 1000 czyli 3 ulice na krzyż.
Ja w tej chwili stawiam przystanek autobusowy w centrum jakieś 2, 3 troszkę dalej i dociągam ulice i przez jakiś czas krążą na "pusto" a potem jest coraz więcej oczekujących ludzi aż w końcu ludzi jest tak dużo że kolejka autobusów jest tak duża że więcej czasu stoją niż jadą.
Czyli w skrócie jak podejść do komunikacji miejskiej żeby to miało ręce i nogi
pytam bo z węglem jest prościej i do tej pory tylko towary woziłem
Pozdrawiam
Rafał
Mam pytanie odnośnie rozwożenia ludzi po mieście a w zasadzie taktyki jak się do tego zabrać. Załóżmy że mamy na początku miasteczko z ilością ludzi 1000 czyli 3 ulice na krzyż.
Ja w tej chwili stawiam przystanek autobusowy w centrum jakieś 2, 3 troszkę dalej i dociągam ulice i przez jakiś czas krążą na "pusto" a potem jest coraz więcej oczekujących ludzi aż w końcu ludzi jest tak dużo że kolejka autobusów jest tak duża że więcej czasu stoją niż jadą.
Czyli w skrócie jak podejść do komunikacji miejskiej żeby to miało ręce i nogi

pytam bo z węglem jest prościej i do tej pory tylko towary woziłem
Pozdrawiam
Rafał
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)