Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
12-03-2016, 17:47
Witam
Wraz z kolegami mamy problem z trybem multiplayer :p Chcieliśmy zagrać na serwerach, ale kiedy ktoś z nas " uruchomi serwer " reszta nie może go wyszukać, czy po nazwie, czy za pomocą ip. Może ktoś z was wytłumaczyć krok po kroku jak postawić serwer lub odesłać do wątku, który mi to pokaże.
Z góry dziękuje.
Liczba postów: 318
Liczba wątków: 19
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Czytaliśmy ten poradnik i niestety nie pomógł

Nawet gdy podłączami się do hamachi, nie mogę znaleźć serwera kolegi po ip, ani po nazwie -_-
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Ciężko mi co kolwiek pomóc, bo nie podałeś żadnych info: jakie systemy, jakie łącza, jak mniej więcej jest sieć zrobiona, jaka wersja Open'a.
Mogę Ci pomóc zdalnie jeśli chcesz.
Liczba postów: 859
Liczba wątków: 22
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 3
(13-03-2016, 15:27)Mouse napisał(a): Ciężko mi co kolwiek pomóc, bo nie podałeś żadnych info: jakie systemy, jakie łącza, jak mniej więcej jest sieć zrobiona, jaka wersja Open'a.
Mogę Ci pomóc zdalnie jeśli chcesz.
Witam.
Ja w temacie serwera multi. Udało mi się mapę postawić i wszystko gra. Ale w chwili dołączenia do gry wyskakuje mi komunikat : Twój komputer za długo łączył się z serwerem . Jak to rozwiązać ?
Pozdrawiam
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Także nie podałeś żadnych danych. Wiele zależy od mapy (im większa, tym gorzej), wieku gry (a raczej ilości pojazdów) oraz jakości łącza.
Dodatkowo w openttd.cfg sprawdź/ustaw parametry:
max_init_time = 200
max_join_time = 800
max_download_time = 1000
max_lag_time = 500
pause_on_join = true