Liczba postów: 72
Liczba wątków: 16
07-04-2016, 22:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2016, 07:19 przez truman78.)
Witam
obecnie mam zbudowane miasta na siatce 2*2
czy warto jest zmieniac konstrukcje na siatke 3*3 ?
Czy pozostawic miastu samodzielna rozbudowe?
czy set polskie budynki jest pod ktoras siatke bardziej zoptymalizowany ?
Jakie znacie sety z budynkami aby w miescie staly drapacze chmur i budynki wygadaly ladnie i nowoczesnie ?
zaznaczam że gram na wersji OpenTTD Spring2013 Patchpack v2.2.192
i sprawdziłem troszke dodatków ale nie chcą się uruchomić

czy sa jakieś specjalne ustawienia do tej wersji aby dodatki chodziły ??
Liczba postów: 163
Liczba wątków: 8
Truman sám mám nastaveno bez siatky, jen městké silnice. Jde o to že sám si vyberu jak město poroste.Siatky mi přijdou takový jako digitalní města. Jde jen o efekt.
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Mi osobiście najlepiej się gra na siatce 3x3.
Co do dodatków to może są jakieś zależności albo konflikty z innymi dodatkami?
Liczba postów: 93
moim zdaniem najlepiej wlacz ust zabron miastom budowanie drog,a pozniej buduj je jak zacznie miasto sie rozbudowywac,siatka 3x3 jest okej bo wykorzystujesz optymalnie zasieg przystankow albo stacji natomiast 2x2 jest wtedy za duzo drog moim zdaniem,obie w dalszej grze wygladaja fatalnie,ja osobiscie buduje jednokierunkowe dwujezdniowe miedzy wiekszszymi obszarami zabudowania,co do grf ja uzywam total town replacement i swidisch houses czy jakos niepamietam,ogolnie stosuje duzo dodatkow z infra ,lubie realizm ,pozdrawiam
Czy możesz zacząć używać polskich znaków? Rozumiem zapomnieć paru znaków ale to, co wyżej napisałeś to trochę przesada... Przeczytać to, co napisałeś i zrozumieć to masakra.
Liczba postów: 163
Liczba wątków: 8
trzeba niema polski Klawiatur. tež niemam polskich znakow na klawiaturze.
Ale Ty masz swoje znaki lokalne (CZ)
Liczba wątków: 4
08-05-2016, 14:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2016, 14:12 przez seriously.)
(03-05-2016, 03:37)Petr CZ napisał(a): trzeba niema polski Klawiatur. tež niemam polskich znakow na klawiaturze.
To jest co innego, polski to nie jest Twoj natywny jezyk. Co innego ten koles z postu wyzej, wychowany w Polsce i kaleczacy swoj jedyny, "matczyny" jezyk. Co prawda sam jestem zbyt leniwy, zeby instalowac polski uklad klawiatury i aktywowac go przy pisaniu kazdego posta, ale przynajmniej moje wypowiedzi da sie czytac bez bolu oczu. To juz nawet nie chodzi o puryzm jezykowy, jego posty trzeba trawic kilka razy zeby cokolwiek zrozumiec. Po prostu smutne.
Liczba postów: 122
Liczba wątków: 2
Serio tak leniwi jesteście, że nie chce wam się kliknąć myszką czy użyć skrótu klawiaturowego do zmiany układu?
Liczba postów: 859
Liczba wątków: 22
(08-05-2016, 16:12)kabexxx napisał(a): Serio tak leniwi jesteście, że nie chce wam się kliknąć myszką czy użyć skrótu klawiaturowego do zmiany układu?
Ale na tyle nerwowi ze przypadkowe zmiany ukladu "irytuja", a instalowanie polskiego ukladu nie zmieni taboretyzmu mozgowego czesci uzytkownikow internetu
Liczba postów: 525
Liczba wątków: 48
(01-05-2016, 13:06)gravelpit napisał(a): moim zdaniem najlepiej wlacz ust zabron miastom budowanie drog,a pozniej buduj je jak zacznie miasto sie rozbudowywac,siatka 3x3 jest okej bo wykorzystujesz optymalnie zasieg przystankow albo stacji natomiast 2x2 jest wtedy za duzo drog moim zdaniem,obie w dalszej grze wygladaja fatalnie,ja osobiscie buduje jednokierunkowe dwujezdniowe miedzy wiekszszymi obszarami zabudowania,co do grf ja uzywam total town replacement i swidisch houses czy jakos niepamietam,ogolnie stosuje duzo dodatkow z infra ,lubie realizm ,pozdrawiam
Są sposoby na kontrolowaną budowę miasta bez grf, ale polecam w SP bo na multi nie jest to mile widziane
widze ze tu kolesie debatuja nad tym czy ktos uzywa shifta czy nie ,chcialem koledze z forum cos pomoc a tu gwiazdy sie zesraly,pozdro