KOLEJ Polish PKP Set v2.0
Ta lokomotywa wydaje mi się ciut za ciemna.
(20-10-2016, 20:04)jakubg1 napisał(a): Ta lokomotywa wydaje mi się ciut za ciemna.

Te Vectony chyba niestety naprawdę są takie ciemne, tutaj dwa przykłady: 1 i 2
Chodzi mi tu głównie o rozjaśnienie koloru czerwonego i białego Smiley2 bo napisy wydają mi się szare.
Hm, nie będzie wtedy zbyt żarówiasty?
Powiem szczerze ze model ladny, ale zgodze sie ze troche zlewajacy sie z torami Tongue
Czyli co, wszystko o odcień jaśniejsze zrobić? Tadeusz, Walter, co sądzicie?
Rzuty '\' mają za ciemne czoła. Dotyczy to zarówno czerwonego, jak i szarego. Jak to poprawisz, to powinno być OK.
Czy będzie jakiś update na bananach?
Ja14n
Pociągi PKP

Ej jak wy bierzecie PKP lokomotywy? Ja mam wersję 1.6.1 I mam jakieś inne! Jak zrobić Polskie? Smiley33
1. Odpal OpenTTD.
[Obrazek: 6172016_10_29_at_10_14_19.png]

2. Kliknij "Sprawdź dodatki online".
[Obrazek: 6112016_10_29_at_10_16_16.png]

3. Wpisz w wyszukiwarkę "polish". Powinien pokazać się "Polish PKP Set 2.0". Zaptaszasz pusty box przy tej nazwie i klikasz "Pobierz". Ja tego nie pokażę, bo już pobrałem ten dodatek Big Grin
[Obrazek: 6942016_10_29_at_10_17_35.png]

4. Wchodzisz w "Ustawienia NewGRF" i wybierasz Polish PKP Set 2.0 (tu akurat strzałka zasłonęła). Klikasz "Dodaj".
[Obrazek: 3772016_10_29_at_10_19_05.png]

Dalej wchodzisz w parametry, ustawiasz parametry i jest. Pamiętaj, że nie da się dodać tego setu do istniejącej gry.
(29-10-2016, 10:27)ja14n napisał(a): Problem 
Ale w tym obrazku gdzie widać już Ustawiania NewGRF to mi sie nie pokazuje te PKP set. 20 Ani nic mi sie nie pokazuje
Smiley57
(29-10-2016, 10:27)jakubg1 napisał(a): Dalej wchodzisz w parametry, ustawiasz parametry i jest. Pamiętaj, że nie da się dodać tego setu do istniejącej gry.

W sumie to chyba można dodać pod warunkiem, że wszystkie pociągi będą w szopie. Czy tak nie uchroni się przed rozwaleniem sejwa?
Trzeba przede wszystkim w openttd.cfg zmienić jakieś ustawienie z false na true, aby można było dodawać grfy w trakcie gry.
(29-10-2016, 15:57)101ksl napisał(a): Trzeba przede wszystkim w openttd.cfg zmienić jakieś ustawienie z false na true, aby można było dodawać grfy w trakcie gry.

Ale jak to ustawić Te false i true
Smiley33
(29-10-2016, 16:07)ja14n napisał(a):
(29-10-2016, 15:57)101ksl napisał(a): Trzeba przede wszystkim w openttd.cfg zmienić jakieś ustawienie z false na true, aby można było dodawać grfy w trakcie gry.

Ale jak to ustawić Te false i true
Smiley33

Plik jest w folderze Open TTD w "Dokumentach". Otworzyć go można Notatnikiem albo innym edytorem tekstu, tam w części [gui] będzie linia scenario developer = false. Po zmianie false na true można zmieniać dodatki w trakcie gry. Po dodaniu jakichś, lepiej jednak ich już nie usuwać, zwłaszcza tych aktywnych (poruszające się pojazdy/pociągi należy wpierw posprzedawać; przemysł należy usunąć).
Najlepiej zrobić tak, wysłać wszystkie pociągi do szopy i wtedy dodawać/zmieniać GRF bo często może zrobić rewolucje w ID. Póki co samego Vectrona nie będę dodawał do mego custom setu, jak znajdzie się coś więcej to wtedy zaktualizuję swój.
Najszybciej nie trzeba nic ustawiać bo ja nie ustawiałem tylko jeszcze przed stworzeniem gry kliknąłem na ustawienia NewGRF
@ja14n: ale przestań spamować temat o PKP Set. Naucz się korzystać z forum, załóż sobie własny temat w dziale Dyskusje ogólne.
(30-10-2016, 14:16)pAter napisał(a): @ja14n: ale przestań spamować temat o PKP Set. Naucz się korzystać z forum, załóż sobie własny temat w dziale Dyskusje ogólne.

Nie feedujcie trolla.
Koniec Offtopu.
Zagadka na wieczór: kto zgadnie, co to za cudak? Wink

EDIT: Poprawiony Vectron Cargo, jaśniej się nie da bo wygląda jak kupa.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord