29-06-2018, 08:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2018, 12:05 przez PawelKolejarz.
Powód edycji: znalazłem
)
Hmmm a jakiś podgląd ?? Czy mam pobrać wszystko x)
Nieważne, już znalazłem.
A tak btw. to pomyliłem SA139 i SA136 x)
Czyli przez moje miasto owe nie jeżdżą.
Już chciałem rysować (jako szablonu użyłem kibla, 3 członowy więc okej) ale na przeszkodzie stała paleta barw
Kolejny problem rozwiązany
29-06-2018, 13:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2018, 13:50 przez PawelKolejarz.)
Hmm czyli pierwszy i ostatni mg przekopiować a środkowy skrócić tak ? Czyli SA136 istnieje w OTTD skoro posiada pewne wymiary ? Chyba że to przeliczasz, to szacunek odemnie.
Obecnie mam skończony rzut górny przy jeździe na dół (południe), aczkolwiek dalej poprawiam pewne rzeczy.
30-06-2018, 09:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-06-2018, 12:17 przez PawelKolejarz.)
Przy tworzeniu środkowego członu SA136 napotkałem problem.
"Szerokość" tego członu jest parzysta a drzwi są szerokie na 3 więc chyba będe musiał przestawić któreś okno :/ W przypadku 1-szego członu było lepiej.
Drzwi powinny być szerokie na 3 ponieważ są one podobnej szerokości co okna większe (są mniejsze i większe). https://zapodaj.net/305d0806d44a8.png.html
+Walter dzięki za "szablon" w postaci opolaka.
01-07-2018, 16:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2018, 16:52 przez TadeuszD.)
Zadam (jak zwykle) pytanie - czy SA136 jeździł kiedykolwiek w "barwach" PKP?
Ileś stron temu była mowa o SA137/8 jako szynobusie PKP, a tu nagle 136...
(01-07-2018, 16:52)TadeuszD napisał(a): Zadam (jak zwykle) pytanie - czy SA136 jeździł kiedykolwiek w "barwach" PKP?
Ileś stron temu była mowa o SA137/8 jako szynobusie PKP, a tu nagle 136...
A Elf kiedykolwiek jeździł w "barwach" PKP? Jeśli zatrzymamy się tylko na robieniu pojazdów z czegoś, co traktujesz jako PKP, to nadal będzie brakować taboru współczesnego, którego lista przecież stale się powiększa
SA137 miał przynajmniej malowanie PKP-owskie jako jeden z wariantów. Ale co ważniejsze, posiada ficzer w postaci dwóch wersji: 2- i 3-członowej (SA138). Parametry eksploatacyjne szynobusów SA136 i 137/8 są bardzo podobne, choć nieco korzystniejsze w przypadku SA137/8. I dlatego do setu miał trafić SA137/8.
Ja osobiście to ze spalinowych jeżdżę najczęściej SA137, czasem SA134 (parę razy trafił się SA106) oraz widuję SA139. Chociaż SA137 lubię to jednak SA134 pojawił się wcześniej, powstało go znacznie więcej i on jako pierwszy chyba powinien wypełniać tę straszną dziurę.
Dodanie dużej liczby pojazdów i prywatnych przewoźników pozwoli na stworzenie serwerów rollplayowych z lat 2000+ z dużym spowolnieniem czasu, gdzie każdy grałby tylko jednym wybranym przewoźnikiem i jego rzeczywistym taborem.
13-07-2018, 11:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2018, 09:04 przez PawelKolejarz.)
Zakończyłem aczkolwiek zadowolony z wyniku jestem tak 7/10. Mógłby to ktoś chociaż "prymitywnie" zakodować aby dało się to obejrzeć w grze ? Z góry dziękuje.
Czy tylko mi się wydaje że rzut jazdy na "dół" jest zbyt kreskówkowy i ma zbyt pastelowe kolory ?
Trudność sprawią mi grafiki jazdy "na skos" (?) https://imgur.com/a/mFaLQme
SPOILER: używałem wyszukiwarki i nie znalazłem takiej propozycji.
Proponuje dodać opcję przebudowy oraz przemalowania wagonów/EZT na barwy/kategorie Interregio.
Zwiększyłoby to dochody (większe od drugiej klasy ale mniejsze od pierwszej, coś pomiędzy) oraz opcjonalnie zmniejszyło liczbę pasażerów.
Proponuje dodać taki "ficzer" do:
ED72
(wagon) HCP 122Ag (nie wiem czy istnieje w PKP secie ale można go zrobić z innego) link do zdjęcia: http://rail.phototrans.eu/images/photos/big/4/46740.jpg
I inne znalezione "interregiosy".
Chyba nie padł jeszcze pomysł wprowadzenia wagonu Roos. Obecnie mamy mało wagonów na drewno (praktycznie nie mamy w ogóle wagonów zaprojektowanych z myślą o przewozie drewna), więc byłoby to takie uzupełnienie. Co Wy na to?
30-08-2018, 11:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2018, 11:46 przez TadeuszD.)
Roos nie różniłby się niczym od platformy Res. Ma tą samą ładowność i Vmax. Musiałby miec jakies dodatkowe cechy uzasadniające jego użycie.
BTW - zastanawiam się nad nieznacznym podwyższeniem cargo_age_period najstarszym węglarkom i platformom z Vmax 65 i 80 km/h. Chodziłoby o to, żeby transport podstawowych surowców jak węgiel, ruda czy drewno był opłacalny również na większe odległości. W rzeczywistości towary takie nie wymagają ekspresowej dostawy.
Można nawet wprost uzależnić ten cargo_age_period od przewożonego ładunku, żeby nie objęło to ładunków egzotycznych typu soja, kawa, itp.
31-08-2018, 17:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2018, 17:15 przez PawelKolejarz.)
Proponuje zaimplementować Roos ekspresowy załadunek. W końcu przy załadunku dbasz tylko o to aby trafić pomiędzy dwie "dłuższe ściany prostopadłościanu" (podobnie do Eaos, traf do pudła)
nie martwiąc się o koniec wagonu. https://imgur.com/a/sYAHlHo
(31-08-2018, 17:12)PawelKolejarz napisał(a): Proponuje zaimplementować Roos ekspresowy załadunek. W końcu przy załadunku dbasz tylko o to aby trafić pomiędzy dwie "dłuższe ściany prostopadłościanu"...
Na razie widzę tylko domalowane barierki, ale generalnie kierunek jest dobry.
Zauważ tylko (porównaj z wagonami), że czołownice sa cofnięte o 1px w rysunkach 2x, żeby pojazdy nie "kleiły się" do siebie jak to jest w rysunkach 1x.