Kradziez konta przez admina
Bez pozwolenia niejaki Mike 2.5 wtargnął na moje konto i zaczął w nim "grzebać". Bez zgody, bez pytania, co to ma znaczyć?

link do screena z wymianą zdań: www.dymki.net/Schowek01_x.jpg

Chyba rzeczywiście ktoś powinien zdjąć uprawnienia temu kolesiowi.
Jeśli tak się nie stanie, przestanę grać na tym serwerze...
(18-09-2009, 15:42)niemiec napisał(a): Ja jednak chciałbym zrezygnować z admina. Robię za sztuczny tłum, jak jestem, to i tak zwykle robię coś innego, a nerwów też nie mam.

Jestes pewien?
Tak(dłuższa wypowiedź).
Cytat:Bez pozwolenia niejaki Mike 2.5 wtargnął na moje konto i zaczął w nim "grzebać". Bez zgody, bez pytania, co to ma znaczyć?
Admin moze wejsc do kogos firmy w celu poprawienia torow, ktore przeszkadzaja jesli klient robi opor.
mouse - on napewno miał hasło...(po coś się o nie pytałem)
jego tory nie przeszkadzały..on po prostu robił tak aby było wydajniej...zmeinił nawet moją stacje testową która pierwotnie miała mi sprawdzać jak sobie pociągi na niej radzą...Przyszedł rozwalił i wyszedłem.
Alkomat - Czyli co?Jak ktoś powiedział ten kto pilota ma władze?Przecież żaden serwer nie będzie się starał o jak najmniejszą liczbe klientów...po coś jest włączony(chyba nie jest włączony dla pustki?)
Mike - Chamstwo,nie rozmawiam nie lubie tego,ty to załatw z yutkiem...Mi mało znisczyłeś
Jeśli chodzi o wielkość torów do yutek zabudował ala 3/4 mapy będąc jedyna firma na servie,nie mógł nikomu przeszkadzać bo nikt nie grał.Mike wszedł pozmieniał wywalił yutka i grał sobie mając 'kase'.

no i tyle...cóż czas wrócić na ex city manie,tam przynajmniej admini są tymi dobrymi...

mouse życze ci wtargnięcia od strony mike'a na swoje konto które zmieni ci kilka godzin pracy...zobaczysz wtedy jak to miło patrzeć jak tory się zmieniają w mig...
(18-09-2009, 16:59)mouse napisał(a):
Cytat:Bez pozwolenia niejaki Mike 2.5 wtargnął na moje konto i zaczął w nim "grzebać". Bez zgody, bez pytania, co to ma znaczyć?
Admin moze wejsc do kogos firmy w celu poprawienia torow, ktore przeszkadzaja jesli klient robi opor.
Mouse jesteś pewien? W regulaminie nigdzie nie ma napisane że admin może wejść na czyjeś konto i dokonywać zmian. To że macie możliwość wejść na konto i coś zmieniać, nie znaczy że macie do tego prawo. Nawet jeśli to jest wasz serwer to wszystko co budują na nim gracze należy do nich, jeśli jakiś gracz nie wyrazi na to zgody to nic na koncie takiego gracza nie możecie zmieniać. Możecie go kikować, banować, skasować mu firmę, ale nie macie prawa cokolwiek zmieniać w tym co wybudował.

(18-09-2009, 15:44)mouse napisał(a): Może przypomnisz stary temat o błędach admina?
A jakiś miesiąc temu ktoś komuś skasował firmę przez rcona, i ta druga osoba bardzo się zdenerwowała.

(18-09-2009, 15:44)mouse napisał(a): w końcu się wycofał
To go w żaden sposób nie usprawiedliwia.

(18-09-2009, 15:44)mouse napisał(a): Co byś zrobił w takiej sytuacji?
A co ja bym zrobił? Określił bym uprawnienia adminów w regulaminie, za wszystko inne przykro mi stary ale nie jesteś osobą na tyle odpowiedzialną żeby mieć takie uprawnienia. Nie zapominaj że wszystkie złe zachowania admina uderzają we wszystkich innych adminów w tym w Ciebie.
MIKE mam cie gleboko w czterech literach,alkomat ładny post,jest to określone przez regulamin.może chamski jestem ale nie ma słów które by tego półgłówka określiły :
Cytat:Dla potwierdzenia tożsamożci można poprosić o kopa Smile
Żadna z wyżej wymienionych osób, nie użyje swojej władzy do oszukiwania!
Jeżli jednak ktoś użyje władzy do oszukiwania, proszę zgłaszać to w tym temacie.
to było oszustwo i to celowe
(18-09-2009, 20:35)Alkomat napisał(a):
(18-09-2009, 15:44)mouse napisał(a): Może przypomnisz stary temat o błędach admina?
A jakiś miesiąc temu ktoś komuś skasował firmę przez rcona, i ta druga osoba bardzo się zdenerwowała.
Tak, tak, to z pewnością byłem ja.
Hmmm, a może to chodzi o akcję na biggerze?
To pewnie ja też byłem.
Biorę to na siebie. Wszystko zrobiłem z premedytacją.
Niczego nie żałuję i pozdrawiam serdecznie.
Alkomat: w regulaminie nie ma tez napisane ze nie moze wejsc.
Kasowanie firm klientom, ktorych nie ma zdarza sie nawet co 5 minut, po prostu usuwam firme jak widze, ze nikt nic nie zrobil przez ostatnie 3 lata... Czasem sie zdarzy, ze gosciu wraca 5 min po skasowaniu i co? Lipa, nie bylo go, zreszta czesc tego reguluje regulamin
Cytat:"Jeżeli dobrze budujesz i chcesz na chwilę zostawić grę to po prostu dodaj do nicka słowo afk.
Jeszcze lepiej gdyby w Twojej firmie znajdowała się dodatkowa osoba.
Dzięki temu jest stały kontakt z firmą."

Cytat:To go w żaden sposób nie usprawiedliwia.
To juz ustalilismy, sam napisalem, ze tu popelnil blad.

Blad jednego uderza w innych - tu masz racje. Ale na pewno nie bede sie czul winny!
Okolo godz 19:00 gralem z niemcem (czytaj staralem sie grac) na serwerze i co sie stalo? Wszedlem do pustej firmy (od dluzszego czasu). Jakis koles wszedl na serwer, wbil do firmy i mnie zjebal ze rozwalam mu firme! Zaczal mnie straszyc bog wie czym. Nie pamietam nicku, niemiec moze pamieta. Ja nie bede tolerowal takiego zachowania. Hasla nie zmienilem, nie przebudowywalem ZADNYCH linii, ktore istnialy wiec uwazajcie Panowie co piszecie!
Dlatego miedzy innymi moge uwazac, ze czesc zarzutow jest przesadzona... Wlascicel firmy, do ktorej wszedlem mocno przesadzil ze slowami a wystarczylo powiedziec ze to jego firma...

Dla mnie koniec tematu.
Konsekwencje dla Mike? Wyciagne na wlasna reke, jakies sankcje beda nalozone.
Pozdrawiam
poziom reprezentowany przez mike jest strasznie niski, az zal czytac jego posty. najgorsze jest to, ze niczym przedszkolak, ktorym go wczesniej nazwalem nie umie przyznac sie do bledu! jest chamski i niewychowany, strasznie mnie cos takiego razi.

mouse: konkretna czynnosc opisana przez yutka.

ps.
mike: zdradz nam prosze swoj wiek, moze to cie bedzie choc troche tlumaczyc.
(18-09-2009, 23:19)mouse napisał(a): Nie pamietam nicku, niemiec moze pamieta.
Bodajże to był Patryk.
(18-09-2009, 23:19)mouse napisał(a): Konsekwencje dla Mike? Wyciagne na wlasna reke, jakies sankcje beda nalozone.
Posypie głowę popiołem.
(18-09-2009, 23:19)mouse napisał(a): Okolo godz 19:00 gralem z niemcem (czytaj staralem sie grac) na serwerze i co sie stalo? Wszedlem do pustej firmy (od dluzszego czasu). Jakis koles wszedl na serwer, wbil do firmy i mnie zjebal ze rozwalam mu firme! Zaczal mnie straszyc bog wie czym. Nie pamietam nicku, niemiec moze pamieta.
Ale po co włazić komuś do firmy dosłownie na nic...to troche jednak denerwuje niektórych...
To może ja teraz
niemiec napisał(a):Posypie głowę popiołem.

Władza Mike została ograniczona:
- nie będzie otrzymywał backupu plików
- brak dostępu do ssh: rysh, mouse
- brak dostępu do rcona TEAMS

Reszta bez zmian. Ograniczenia są narzucone na jakiś okres czasu (2 tyg?, miesiac? pol roku? to zalezy od wielu czynnikow).

Przykro mi Mike.

Komentarze mile widziane (na temat oczywiście, reszta będzie usuwana - liczba usuniętych postów: 0).

PS. Dymki - nie chcesz grać to nie graj, nikt cię nie będzie prosił albo zatrzymywał.
Shoter - powstrzymaj emocje do końca sprawy, zachowujesz się jak dziecko, 1 osoba zawiniła, przyznała się a Ty winisz wszystkich...
Jak wyżej.
Sorki mouse, że wczoraj nie wszedłem na neta. Ale oblewałem egzamin Big Grin
przepraszam za zachowanie mouse i zarazem dziekuje...
Rozpetalem ta cala burze wiec wypowiem sie na koniec.

Nie zalezalo mi na jakimkolwiek ukaraniu mika, bylem na niego wsciekly i nadal czuje sie zle z tym jak zostalem potraktowany. Ale nie oczekiwalem kary. Sadzilem ze to jakies chwilowe "zacmienie" spowodowalo jego zachowanie i sie czlowiek zreflektuje. W duchu oczekiwalem przeprosin i znajac zaloge prochow spodziewalem sie ich. Kazdy bowiem ma prawo popelniac bledy, ale tez kazdy ma obowiazek wyciagac z nich dla siebie wnioski i ponosic ich konsekwencje.

Tym bardziej wiec jestem zawiedziony ze majk idzie w zaparte i ani slowem nie wypowiedzial sie tutaj, na forum o tym co sie stalo tego felernego dla mnie wieczora. Rzuca monsylabami ktorych znaczenia i przekazu trzeba sie domyslac a ktore tak naprawde nic nie wnasza do merytorycznej rozmowy. Trudno, taki widac charakter i nie mnie mi to poprawiac, pisze tylko o swoich odczuciach.

Z jednej strony przykro mi, ze rozpetalem taka nieprzyjemna dyskusje na tak fajnym serwerze, ale tez jakas czesc mnie cieszy sie, ze może ten watek pozwoli spojzec administratorom na wchodzenie wg. wlasnego widzimisie na dowolne konta, ze strony graczy i kazdy jakies wnioski dla siebie wyciagnie.

Na koniec dodam, ze przewaznie chetnie zapraszam i czasami sie na zaproszenie dołączam do gry wiec prosze sie mnie nie obawiac i jak ktos ma ochote pograc akurat ze mna, prosze się mnie nie obawiac i to komunikowac Big GrinBig GrinBig Grin

Pozdrawiam

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord