Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Witam serdecznie, otóż staram się postawić własny serwer OpenTTD jednak nie wiem jak poprawnie zainstalować i korzystać z autopilota. Czy mógłbyś ktoś to dokładnie opisać? Byłbym wdzięczny.
System: Debian Lenny
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Napisałem Ci już na prv. Będziesz miał konkretny problem z czymś to napisz. Nikt Ci nie opisze całego procesu od podstaw. Wklej tutaj błąd jaki wypluwa gra i coś pomożemy.
Liczba postów: 11
mouse, mógłbyś mi też przesłać takowe materiały. Z j. angielskim jest u mnie nawet dobrze. Proszę tylko o linki do kursów (jeżeli istnieją) dotyczących autopilota (tworzenie własnych dodatków). Z góry dziękuję.
Liczba postów: 1,370
Liczba wątków: 52
Dodatki to i mi by się przydały
Ja sam bym chciał dostać jakąś instrukcję co do autopilota. Przyznam, że długo się męczyliśmy z Ryshem żeby takie coś odpalić a jak widać na serwerze nie jest to aż tak niezbędne...
Ludzie, trochę zaangażowania! Pierwszy link z wyników google dla hasła openttd autopilot.
Odpalić do odpaliłem w 25 min. Chodzi mi o jakieś przykładowe skrypty, bo z tego sie najlepiej uczyć.
Ponieważ edycji nie widać to napiszę nowego posta. Mam już autopilota, ale chciałbym np. wyświetlać komunikat jeśli ktoś zrobi tunel albo most dłuższy niż 10 pól
Nie mam pojęcia jak to się robi, też chciałbym żeby ktoś udostępnił jakieś gotowe skrypty.
Z tym mostem to wydaje mi się, że szukasz nie tu gdzie trzeba. To chyba w kodzie gry trzeba szukać a nie w autopilocie...
Gra nie wysyła takich informacji do autopilota.
Pozdrawiam.
Jest możliwe, że bez modyfikacji klienta (bo mam oryginalnego) i bez NewGRF(w sumie to grafika) zostało takie coś zrobione? Z admina serwera nie ma kontaktu.
Przeczytaj mojego posta wyżej.
Ja może dołączę do czego służy autopilot:
Cytat:package to interface with OpenTTD's dedicated server console to provide network games with additional features not normally available with the game alone.