Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
Hej
Prosiłbym o pomoc ze względu na to, że chciałbym pograć w mapę Polski (by piranha). Otóż domyślnie ekonomia jest dynamiczna (niektóre zakłady produkcyjne po pewnym czasie są zamykane) chciałbym ją zmienić na stabilną. W opcjach mam zaznaczaną opcje gry z ekonomią stabilną, mimo to zakłady są likwidowane. Próbowałem edytować scenariusz, lecz to nie przyniosło żadnego rezultatu. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Liczba postów: 535
Liczba wątków: 12
Wydaje mi się, że w ekonomice stabilnej zakłady yeż znikają tylko nietak szybko... (ale mogę się mylić)
Liczba postów: 423
Liczba wątków: 32
ja gram tez w openttd i sądze że nie powinny znikać bo ja sam gram na najwiekszej mapie "własnej roboty" i zadne i zostaly zamkniete a uzywam tylko 2/10 ;]
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Jaka to wersja gry? We wcześniejszych niż 0.7.x znikały fabryki non stop, później to naprawili.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 1
20-08-2010, 10:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2010, 10:06 przez samsu.)
wersja 1.0.3
Być może scenariusz jest napisany w starszej wersji. Z tego co zauważyłem to granice są nie z Niemcami ale jeszcze z RFN. Dało by się może jakoś przerobić ten scenariusz?
Próbowałem go włączac w edytorze scenariuszy tam zmieniać na ekonomię stabilną i zapisywać, ale to tez nic nie dało.
Żeby było jasne, chodzi mi o scenariusz, który można pobrać tutaj:
http://www.openttd.yoyo.pl/index.php?mod...t=download
(chyba nikt się nie obrazi jeśli podam linka do tej strony)
Liczba postów: 535
Liczba wątków: 12
O ile się orientuję to teraz jest Republika Federalna Niemiec (RFN), która powstała przy zjednoczeniu NRD(wschodnie) i RFN(zachodnie) 3 października 1990 roku
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 3
(19-08-2010, 14:45)samsu napisał(a): Hej
Prosiłbym o pomoc ze względu na to, że chciałbym pograć w mapę Polski (by piranha). Otóż domyślnie ekonomia jest dynamiczna (niektóre zakłady produkcyjne po pewnym czasie są zamykane) chciałbym ją zmienić na stabilną. W opcjach mam zaznaczaną opcje gry z ekonomią stabilną, mimo to zakłady są likwidowane. Próbowałem edytować scenariusz, lecz to nie przyniosło żadnego rezultatu. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
O ile jeszcze projekt działa możesz spróbować pogrzebać w tym
topicu na forum angielskojęzycznym.
Jest tam patch do ściągnięcia. Nie wiem jak to wszystko działa, z jakimi grfami i jak jest z kompatybilnością całości, ale zawsze możesz zajrzeć.