POJAZDY projekt POLSKIE DROGI
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=...l=pl#gid=0

Wersja online z dokumentów Google.
A tak z ciekawości, ilu mamy grafików?
A to mamy jakichs?
(20-10-2010, 17:11)Czajnikowiec napisał(a): Mogę spróbować cosik narysować ;p Od jakiego pojazdu zacząć??

I chyba to jedyny grafik. Biorąc pod uwagę ambitne założenia przydałby się ktoś jeszcze.
@KOZACKI BOHUN
Przyda mi się informacja o tym, jaki ładunek przewozi dany pojazd. (jest pojazd na żywność?)
@Czajnikowiec
Narysowałeś coś już?
Co do ładunków to myślę że większość ciężarówek będzie dało się przystosować do każdego ładunku zmieniając zabudowę skrzyni tak by już od wczesnych lat można było grać każdym towarem. Docelowo myślę że uda nam się dostosować set do Firs a więc sporo wersji każdego pojazdu będzie.

Specyficzne ładunki takie jak np kosztowności myślę że zrobi się specjalne pojazdy współczesne do tego, opancerzone busy i ciężarówki ale co do lat wcześniejszych chyba będzie trzeba dostosować do tego np Nysy dorabiając im np koguty tak by było widać co wiezie. Idąc za tym tropem pojazdy budowlane i rolnicze będzie można wozić lawetami a żywność chłodniami
@bvader

Chciałbym, jak znajdę czas i chęci, to postaram się coś zrobić. Dużo obowiązków sie w domu zrobilo :/
(29-10-2010, 21:01)Czajnikowiec napisał(a): @bvader

Chciałbym, jak znajdę czas i chęci, to postaram się coś zrobić. Dużo obowiązków sie w domu zrobilo :/

Coś o tym wiem.

Co do ładunków, które można przewozić w OTTD, są one podzielone na kilka klas:
- pasażerowie
- poczta
- express goods (nieprzetłumaczalne: towary wymagające delikatnego traktowania (owoce, żywność itd.))
- Kosztowności
- Towary sypkie (rudy, zboże, węgiel itp.)
- Kontenery (np. towary lub żywiec)
- Płyny
- towary wymagające chłodzenia (mleko, żywność itd.)
- towary pod przykryciem (glina, cement itp.)
Po dokładny opis co jest czym odsyłam do TTDPatch Wiki:
http://wiki.ttdpatch.net/tiki-index.php?page=CargoTypes (uwaga, towar może należeć do kilku klas naraz)
Kazda klasa powinna mieć (przynajmniej w teorii) oddzielny wygląd wagonu, z wyjątkiem towarów sypkich, gdzie widać zawartość i tu każdy towar z NewGRF musi wyglądać inaczej.
Projekt upadł?
Dobra, mogę spróbować narysować kilka pojazdów, ale mogę zacząć dopiero we wtorek. Czy kolega KOZACKI skończył zbieranie informacji?
ostatnio brak czasu przez pisanie pracy:/
odpisze na swój post bo widzę cicho tuBig Grin sam słabo stoję z czasem ale warto by coś ruszyć dalej w temacie. Jeśli ktoś chce rysować jakiś pojazd z listy albo ma jeszcze jakieś propozycje to piszcie. Nie od razu Rzym zbudowanoSmile
(27-11-2010, 00:32)KOZACKI BOHUN napisał(a): odpisze na swój post bo widzę cicho tuBig Grin sam słabo stoję z czasem ale warto by coś ruszyć dalej w temacie. Jeśli ktoś chce rysować jakiś pojazd z listy albo ma jeszcze jakieś propozycje to piszcie. Nie od razu Rzym zbudowanoSmile

Ja mam w dużym albumie z pojazdami ponad 50 różnych samochodów,kolej Polską,Tramwajów i Trolejbusów.Chętnie bym je opublikował ale sorka nie lubie pokazywać
(27-11-2010, 14:04)Daniel94 napisał(a): Ja mam w dużym albumie z pojazdami ponad 50 różnych samochodów,kolej Polską,Tramwajów i Trolejbusów.Chętnie bym je opublikował ale sorka nie lubie pokazywać

Eeee... to po co piszesz skoro nie masz zamiaru pokazywać?

No dokładnie, po co w ogóle pisać skoro i tak nie pokażesz.
A może spytać się kogoś z openttd.com.pl czy by narysować nie chciał?
można Smile
Ktoś już się spytał albo planuje to zrobić? Jak nie, ja to zrobię jako gość.
Zrób to jako gość Wink
http://openttd.com.pl/forum/viewtopic.php?f=2&t=648

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord