POJAZDY projekt POLSKIE DROGI
Pisałem o tym w wątku o PKP Secie, ale tu też napiszę:
http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?t=11720
Pod tym linkiem znajduje się edytor grafik przygotowany specjalnie dla tworzenia grafik dla TTD.
Ktoś od LvA się zgłosił?
Jak do tej pory nie Sad
Autosan H9
Jelcz 315
Kamaz 5511
Żuk
Nysa 522
Star 2000

bez tych aut nie wyobrażam sobie tego setu więc myśle że od tego można zacząćSmile
Kozacki, zrobię co się da, ale nie spodziewajcie się cudów. Notabene kawał dobrej roboty z tymi danymi, które zebrałeś.
kilka stron temu pojawiły się rysunki Nysy, myślę że może warto skończyć na razie jeden pojazd i dalej dodawać kolejne. Przypominam też o węgierskim secie:
http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=26&t=44703
można Kamaza lekko poprawić graficznie i będzie git bo tej ich jakoś nie wygląda na Kamaza:/ Na bazie tych rysunków można też stworzyć Stary czy Jelcze.

Co do eGRVTS można po zmienieniu nazw na polskie przenieść bryczki i pierwsze samochody. Z HEQS'a można przerobić ciągniki na Ursusy i Zetory.
Niegłupie. Bryczki raczej się nie przyjmą (za mała pojemność), ale reszta może być. Wszystko zależy jednak od licencji: jeśli pozwala na coś takiego, to czemu nie? Niestety nie wiem na jakiej licencji udostępniono węgierski set.
Kozacki, jaki Żuk? Wg Wikipedii trochę tego było.
warto zacząć od skrzyniowego Żuk tak by później dodawać grafiki z ładunkami:
http://www.kurap.republika.pl/zuk3.jpg

Były również Żuki z zamkniętą budą.
nie ma chętnego na narysowanie któregoś samochoduSad no nic to trzeba będzie porobić zamiast pojazdów jeżdżące prostokąty z napisami "Żuk" "Star" itpSmile
kolor samochodu ma byc w odcieniach firmy? Wink
Czajnikowiec nie lepiej takie orginalne kolory
Oryginalne, czyli jakie? Grafik ze mnie taki, jak z ciebie mistrz dyktanda, ale wiem, że muszę odróżnić swój pojazd od cudzego. Na torach to proste, ale jak będzie 10 pojazdów na jednej drodze to jak je poznać?

Tomek, w kolorach firmy.
Pewnie że w kolorach firmy to podstawa!

Daniel myśl później pisz bo już mnie to trochę zaczyna irytować
Co do tematu. Drogi masz na myśli pojazdy jeżdżące po naszych drogach? Czy również wygląd naszych dróg?
Bartku fajnie by było gdybyś poprosił twórce wegierskiego setu o przesłanie spritów tych pojazdów które potrzebujemy przerobić.
Żuk w 3 wersjach nadwoziowych

[Obrazek: 873Zuk.bmp]
można jakieś przetłoczenia jeszcze na boku zrobić i będzie superSmile respectSmile
Wszystkie węgierskie sety są udostępnione na licencji GPL, czyli jeśli też udostępnię na GPL, to nie muszę pytać.
Zaś co do sprite'ów, można wyjąć je z GRF-u używając GRFCodeca.
Które mają być?
Ikarus 260
Ikarus 280
Tatra 815
Kamaz 5511
Man F2000
Mercedes Benz 709 D
Mercedes Atego
Mercedes Actros
Renault Magnum 440

Myślę że można jeszcze wziąć pare ciężarówek typu nowe Volvo Scania DAF, z Long vehicles set

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord