Duże miasto z KM
Witam. Mam w swojej grze miasto dość sporych rozmiarów z pełną komunikacją. Mimo tego nie chce sie już rozrosnąć. Co zrobić?

Mapka pogladowa
[Obrazek: samapa.th.jpg]

Uploaded with ImageShack.us
Towary i wszystko dostarczasz?
Przede wszystkim, najlepiej ustawić sobie miasta z siatką 3x3.

O rozbudowie miast i innych rzeczach znajdziesz tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=qtwLDxje0HU przechodząc do interesujących Cię działów.
Mam rok 2099 i nie mam zbytniego wyboru, 2 modele autobusów, 4 tramwajów. Kilka kolejowych. Towarow nie dostarczam skupilem sie na pasazerach.
XboXC polecam sciagnac Ikarus Set tam masz duży wybór autobusów a co do tramwajów to weź Generic Tram Set tam co chwile są jakieś nówki a dla lepszej jakości to weź se również Trolleybus Set.Polecam
2099 rok Daniel. 2099. To wygladało tak ze po jakims czasie miasto przestalo sie poprostu rozrastać? Staneło? Jeżeli nie to możesz sprawdzic w Ustawienia Zaawansowane / Ekonomia / Miasta - Szybkosc rozwoju miast, ilosc miast ktore stana sie metropoliami, poczatkowy mnoznik rozwoju metropolii. Radze wszystko ustawic na najwyzsze ustawienia.
Tak jakby. Rekordowo miało ponad 32 tys. Obecnie waha sie od 25-27. Nie specjalnie sie rozrasta, pomimo wybudowania nowych odcinków drog i puszczenia tam komunikacji.
zauważyłem że sporo pustych pól jest zajęte przez tory tramwajowe. moze miasto nie moze sie rozrastać, jezeli dużo budynków nie może sie zbudować na polach na których są tramwaje?
Fakt, zauważylem ze jeśli wykasuje nieco torów to troche przybedzie. Ale ja chcialbym je powierzchniowo powiekszyc. Z reszta w centrum moglyby powstac kolejne wiezowce, bez kasacji tras. A na mapie widać na wschodzie, ze nie chetnie sie rozrasta, pomimo wybudowania drog i podstawienia komunikacji (Np. kamionki).
Nawet koleje ustawiłem tak, żeby przywozily pasazerow, a z dworców (przystanki jako przeładunek) zabierają autobusy i tramwaje.
Miasto się dusi utoczone ciasno ze wszystkich stron:
1 woda
2 tory
3 lotnisko i mosty
4 jedyny dostępny kierunek ale tory tramwajowe idą obok drogi i też utrudniają
U mnie rekordowe miasto ma 68 tys. populacji.
Stało się tak że to miasto połączyłem z innymi wielkimi miastami które miały po 15 - 10 tys populacji za pomocąkolei magnetycznej ustawiłem 3 stacje jedna 11 peronów druga 2 perony i trzecia 6 perony i tak od miasta jeździ 19 pociągów które mogą pomieśćić 487 ludzi
i 74 poczty

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord