KOLEJ Polish PKP Set v1.5a
Sprawdzę. BTW trzerba będzie brata od Tibii pogonić :/ bo projekt leży i kwiczy
Alkomat dobry pomysł rzuciłSmile Żadna lokomotywa polska nie jeździ więcej niż 120 km/h więc trochę dziwnie się patrzy na EU44 mknące z węglem 230. Popieram pomysł a jeśli ktoś by tego nie chciał to w zaawansowanych ustawieniach jest opcja wyłącz limit prędkości dla wagonów i po sprawieSmile
Wobec tego pojawiły się dwa pomysły:
1. Wprowadzenie nowszych, pojemniejszych wagonów, pojawiających się z czasem
2. Limity prędkości dla wagonów

Dla obu potrzebuję danych. Jaka prędkość, jaka pojemność, kiedy wprowadzić? Jestem otwarty na sugestie.

edit: Poszukam w sieci rzeczywistych prędkości
Tylko nie wiem czy to nie spowoduje tego że od początku do końca będziemy używać (pociągi towarowe) EP02 ze względu na koszty utrzymania!

czyli będzie mało kolorowo:F
Prędkości maksymalne wagonów kryją się w ich oznaczeniach. Limity prędkości mijają się z celem, gdy są one wyłączone na serwerze.
Został jeszcze pomysł nr 1. Ktoś ma swoje zdanie na ten temat?
Dziś (jak dobrze pójdzie) wyjdzie r9, zastępująca wagony z OTTD i część lokomotyw
Fajna stronka z dokładnymi danymi lokomotyw:
http://www.psmkms.krakow.pl/kolej/index.htm
W R10, razem z EP05. Uwaga moja i prawdopodobnie Czajnikowca przenosi się teraz na projekt POLSKIE DROGI, ale jak ktoś coś narysuje, i to będzie dobre, to chętnie dodamy.
fajnie by bylo gdyby ktos powiedzial co narysowac, a nie "a moze sobie dzis narysuje wagonik jakis ' no co jest? myslalem ze skoro nikt juz mi ni daje zlecen to znaczy ze projekt juz jest prawie gotowy
Zapomniałem, czym przewozić wapienie (limestone z ECS)? Wtedy można już chyba wywalać lokomotywy z OTTD i puszczać wersję w świat.
W tych gruszkach Czajnika Wink
Aha, jeszcze ktoś musi narysować platformy na cegły.
Jak wygląda obecna lista wszystkich wagonów i ewentualnych tych, których brakuje? Popytam kolegów i postaram się coś pozbierać, aby były przynajmniej po dwa modele wagonu - starsza z mniejszą ładownością i nowsza, lepsza.

Można by zrobić jeszcze bardziej zawilej. Jeden wagon może przewozić różne ładunki. Tylko jaka jest lista tych towarów?

PS. Cegły: 2-osiowy Kgns, 4-osiowy Res lub zwyczajnie dodać istniejącemu już w secie Snpss cegły.

//EDIT:
Czemu lokomotywy w wersji beta mają takie śmieszne prędkości maksymalne? Wszędzie jest zgubiony ten jeden km/h Wink
Pm36-2 - Vmax = 130km/h, moc: 1800KM, waga ~93t
Ty51 - moc: 2132 KM, waga ~189t
EP05 - Vmax = 160km/h
EN57 - Vmax = 110km/h, moc ~ 778KM (4x ~194KM), waga 125t
EU07 - Vmax = 125km/h, moc 2685KM
EU11 - Vmax = 220km/h, max. siła poc. 280kN
ET41 - Vmax = 125km/h
SU42 - Vmax = 90km/h
OKz32 - Vmax = 75km/h
ET22 - Vmax=125km/h
EP09 - Vmax = 160km/h
ST44 - Vmax = 100km/h
SU46 - Vmax = 120km/h
EP01 - Vmax = 110km/h
EP02 - Vmax = 130km/h

Dodatkowo nie ma Husarza EU44, Flirta EN/ER75 i Edyty ED74.
Lista towarów:
http://wiki.ttdpatch.net/tiki-index.php?page=CargoTypes
Obecna lista wagonów:
Adnu, Bdnu, Bdhmpun (pasażerowie)
WRdun (pasażerowie, turyści z ECS)
Snpss (drewno, deski)
Sgs (towary, opakowania, maszyny, sprzęt rolniczy)
Sdgmnss (stal, papier, miedź z PBI)
Ibhs (żywność, ryby, owoce i warzywa)
Eaos (wszystko co sypkie)
Eamos (piasek)
Pdn (poczta, kosztowności, złoto, diamenty)
Gags (Sgs+żywiec)
Gbs (żywiec)
Czyli PKP set będzie zintegrowany z ECS a pojazdy z FIRS? Troche bez sensu
Pojazdy i pociągi będą zintegrowane z jednym i z drugim (i z PBI). Spokojna twoja rozczochrana. A jeden kilometr jest urwany, bo NML nie wiedzieć czemu konwertuje prędkość z km/h do m/s, a gra robi to samo, tyle, że w drugą stronę. Już robię ostatnie lokomotywy.
Aha, EU44 nie zauważyłem, a Flirta i Edyty nie zakodowałem z czystego lenistwa - EZT to "trochę" więcej roboty. Będą za chwilę, EU44 już jest.
R12 zawiera już Husarza i Flirta. Zanim zakoduję "Edytę" chciałbym rozwiązać problem cen pociągów
A teraz pytanie: ile wynosiły koszty bazowe w oryginalnym PKP Secie?
tak gdzies hmm 76 tys. zł miesiecznie?

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord