POJAZDY projekt POLSKIE DROGI
nie uważasz że Tarpan będzie mniej pojemny od żuczka? według mnie robienie kolejnego takiego jest bez sensu Wink
to fakt pojemności on sporej nie ma ale można by to rozwiązać tak jak w przypadku Żuka czy Nysy ale niestety nie ma więcej ładunków wyrażonych nie w tonach albo litrach:/ więc niech zostanie tak jak jest
A Czy mógłbym Cie prosić, o to żebyś powiedział mi jak mają wyglądać paki stara 200?? Smile
Żygnąłem paroma wersjami Stara 200:
Platforma na towary i deski
[Obrazek: 226star_200_adunek.bmp]
Owoce, Wełna ( pusto-pełno[plandeka]) Żywiec
[Obrazek: 687star_200_owoce_we_na_z.bmp]
Ryby, pusta platforma
[Obrazek: 856star_200_ryby_platform.bmp]
paki na Stara 200? tak samo jak na 28Smile co konkretnie?

1. towary. trochę za niska buda, powinna być wyższa od kabiny
2. drewno superSmile
3. owoce i warzywa aż mnie zatkałoSmile
4. fajnie wygląda ta wełnaSmile
5. tym żywcem fajny pomysłSmile
6.ryby gitesSmile
7. platforma też ok będzie podstawą do towarów np z ECSSmile

Co to by było bez CzajnikowcaSmile
poprawiony kontener:
[Obrazek: 361star_200_owoce_we_na_z.bmp]
Cieszę się że się podoba Smile

hmm nie wiem jak narysować włókna naturalne i opakowania, nawet nie wiem co to jest, jak to wygląda w realu. Smile

"platforma" to w moim pomyśle była każda z tych ciężarówek na której będą ustawiane rzeczy takie jak właśnie deski towary i opakowania, czyli jako pusta to jechałaby sama platorma a jako pełna to już z ładunkiem np desek. Wink
opakowania to ja bym narysował może jako wielkie pudła na paletach, tek ze 3 na samochodzie. A włókna naturalne fakt jakby to zrobić... włókna naturalne niech będą w kontenerze ale o innym kolorze np niebieskim
Cytat:opakowania to ja bym narysował może jako wielkie pudła na paletach
jeżeli już sie cos wiezie na paletach, to wtedy w zamknięciu, tzn musi być jakaś blaszana buda.
w którymś grf widziałem towary wozone w formie pudeł na paletach i nie było zadnej budy
mało tego! ja trochę już wygrałem w opena i nigdy nie zdarzyło mi się żeby padał deszcz więc buda niepotrzebnaSmile
Kozacki, Czajnikowiec, chciałbym tak rysować jak wy "na szybko". Pojąłem założenia, ale pytanie brzmi: ile mogą przewozić poszczególne ciężarówki? Da się zrobić naczepę na maszyny, w kwestii budy na platformach: zawsze można wylosować, jak ma wyglądać dany pojazd.
Bartek ja nie rysuje, ja potrafię tylko rzutować. Od rysowania to mistrzem jest CzajnikowiecSmile zaraz przysiądę i rozpiszę który pojazd ile ładunku

[Obrazek: polskiedane.png]

patrząc na tą rozpiskę tak sobie myślę czy aby Star 200 nie ma za małej pojemności wg innych pojazdów:/ może by tak dodać mu z 10t przyczepę by dorównał ładownością innym. Do tego Żuk i Nysa 15 paczek to orientacyjna wielkość. może być?
Zrobiłem Jelcza 317 i przyczepy do niego, na drewno pełna, a na pojazdy pusta.
[Obrazek: 676Jelcz_317_przyczepa_dr.bmp]
[Obrazek: 931Jelcz_317.bmp]
+ Nysa według Kozackiego
[Obrazek: 727nysa_prawidlowa.bmp]
Mógłbym dorysować przyczepkę do każdego Stara.

Bartek, najpierw spróbuj, czy to Ci wychodzi szybko, czy wolno, najważniejsze to utrzymać proporcje, z kolorami nie musisz sie tak bawić, ja poprostu improwizuje, patrze jaki jest efekt, i najwyzej cos zmieniam Wink powodzenia Wink
A to że szybko to robie, to dlatego ze mam wprawe w rysowaniu, jestem w tym troche obeznany Wink
Próbujcie, będzie nam łatwiej i szybciej! Wink

A i Kozacki, możesz zrobić żeby Stary miały 10 t ładowności, bo czytalem na jednym forum ze jelcza 315 (ktory jest podobny) przewozili okolo 10 ton, a 12 ton sprobowali to to bylo samobójstwo - cytuje Wink wiec chyba przyczepki nie trzeba robic
Kilka kwestii:
- co z towarami z ECS: cegły, cement, nawóz, szkło, ziarna roślin oleistych, plastik, potaż ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Pota%C5%BC ),
- planujecie jakieś auta z większą pojemnością, pojawiające się później?
- przydałyby się może jakieś przedwojenne modele
Cytat:planujecie jakieś auta z większą pojemnością, pojawiające się później?
napisałem pare stron wczesniej, zebys zebrał te sprity z węgierskich setów :
Ikarus 260
Ikarus 280
Tatra 815
Kamaz 5511
Man F2000
Mercedes Benz 709 D
Mercedes Atego
Mercedes Actros
Renault Magnum 440
Cytat:Zrobiłem Jelcza 317 i przyczepy do niego, na drewno pełna, a na pojazdy pusta.
Jak najbardziej mi się to podoba i jest świetnie zrobioneSmile Nysa też superSmile

Cytat:A i Kozacki, możesz zrobić żeby Stary miały 10 t ładowności, bo czytalem na jednym forum ze jelcza 315 (ktory jest podobny) przewozili okolo 10 ton, a 12 ton sprobowali to to bylo samobójstwo - cytuje wiec chyba przyczepki nie trzeba robic
Zrobić mogę żeby miały 10 ton ale to się mija z prawdą. Ich realna masa ładunku to 6 ton. Jelcz 315 był konstruowany jako mocniejsza ciężarówka i dlatego te 10 ton. Jestem za tym by pozostawić te 6 ton przy Starze ale dorobić mu przyczepę, która wg danych ma ładowność 8,5 tony. Razem wiec 14,5 t, tyle co Jelcz dwuosiowy 316 i po problemieSmile

Cytat:co z towarami z ECS: cegły, cement, nawóz, szkło, ziarna roślin oleistych, plastik, potaż
Proponuję na razie nie zajmować się ECS. Zobaczymy jak wyjdzie kodowanie i jeśli będzie ok dorysuje i podpisze się nowe ładunki.

Cytat:planujecie jakieś auta z większą pojemnością, pojawiające się później?
oczywiście! wszystkie te samochody, które są obecnie przygotowywane pochodzą z lat 1965-1975 a więc jest to tylko jedna z wielu partii pojazdów do tego seta. W planach mam przerobione bryczki z eGRVTS, następnie pojazdy międzywojenne, powojenne, te właśnie które opracowujemy, lata 80, początek lat 90 czyli pojawienie się na szerszą skale ciężarówek zagranicznych i na koniec obecne pojazdy.
Włókna naturalne z przyczepą cysterny i metal
[Obrazek: 865star_200_wlokno.bmp]
[Obrazek: 283jelcz_316_cysterny.bmp]
[Obrazek: 257jelcz_316_metal.bmp]
Kozacki, strzelił Ci dwusetny post Wink
buraki i zboże, oraz maszyny rolnicze i budowlane
[Obrazek: 616jelcz_316_ro_liny.bmp]
[Obrazek: 223jelcz_317_pojazdy.bmp]
Wszystko super tylko tak się zastanawiam czy te dwie cysterny nie będą się mieszać, chodzi mi o czarną i brązową. Są jeszcze jakieś inne ciekawe kolory od brązowego?
jaka brązowa cysterna? tam jest tylko czarna zielona czerwona i biala

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord