POJAZDY projekt POLSKIE DROGI
Spa ma ładowność 1,5 tony, Opel ma 6, Zis 2,5 tony. Opla się zdzierży, ale pozostałe to trochę małe są.
yyyyy ale to są lata 30 jakie mają mieć? w tamtych czas nie było innych ciężarówek
Zagłębiłem się i - rzeczywiście - nie ma nic. Zwracam honor, to była głupia wypowiedź.
Opel będzie przewoził tylko towary, czy planujemy możliwość przebudowy do autobusu?
(nie wziąłem tego z sufitu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Opel_Blitz )
właśnie nie wiem co do autobusu. Myślałem może o Skodzie 706
Też może być. Najlepiej wszystkie 4 ciężarówki, i 2 do przebudowania na autobusy.
jak idzie kodowanie Kamaza, Jelczy, Stara, Żuka i Nysy? Da radę rzucić bete?
Jak uporam się z offsetem, będzie beta :/
Rusza coś w temacie? Jakby co piszcie każde info poszukam lub wkleję jestem kilak razy na forum w ciągu dnia a zależy mi bardzo na tym GRFSmile
Niestety z braku czasu na razie tylko Żuk i Nysa. GRF-u nie załączę, bo piszę ze szkoły. Powinien być jak wrócę.
czekam z niecierpliwościąSmile
Tak jak mówiłem: Żuk na pocztę, Nysa na kosztowności.
http://www.4shared.com/file/Dhxvrjkn/prs.html
Trzeba będzie trochę poprawić Nysę. Jest nieco wg mnie za mała w dodatku jeździ trochę za blisko jednej krawędzi drogi:/ Pasek można trochę zmniejszyć jest za wyraźny. Żuk mniej więcej ok chociaż jest jakiś taki szeroki i nie wygląda jak podłużne auto a raczej jak kwadrat:/
Co do położenia Nysy - to właśnie jest offset :/ W jakim kierunku jechała za blisko drogi? (N, NE,...) Za mała, to jest? Za wąska, za krótka, za niska? Co do Żuka, w sumie ciężko przedstawić auto w takiej skali, więc pewnie wygląda jak kwadrat.
Według mnie Nysa ma odpowiednią wielkość. Cieżko jest zrobić aby auto było proporcjonalne, na tak malej powierzchni. Sądzę że te samochody zbyt ostro ścinają zakręty, a nysa jedzie za blisko pobocza ale chyba jezeli sie nie myle jest taka opcja w grfcodecu zeby umiejscowic grafike. A tak poza tym to dobra robota, Bartku chyba jeszcze uzyles starych spritow, jeszcze przed poprawieniem, tych ktore wyslalem
Tak sobie przypomniałem że koniecznością będzie narysowanie Solarisa Urbino 12 i 18, postaram sie tym zająć w łikend
Kozacki, zrobisz listę pojazdow wspólczesncych?
Tak wpadłem że można by zrobić parę modeli naczep, a tylko ciężarówki by się zmieniały z czasem. To znaczy że te parę modeli naczep byłyby przez całą grę, żeby nie rysowac za dużo.
Dziś wchodzi Jelcz 316, na razie tylko z cysternami. Zaś co do pomysłlu, jest dobry, i do tego możliwy do wykonania
Ja tak sobie myśle bo dzisiaj widziałem Stara jak miał z 2-3 przyczepy z benzyną(Wojskowa). I sądze że można by tak dawać większą ilość przyczep tak max.3. na 1 pojazd.Co wy na to sądzicie?
Nie widzę sensu w dodawaniu więcej niż jednej przyczepy. Wie, że HEQS ma coś takiego, ale to jest wolne, stosunkowo mało pojemne i generalnie tylko AI tego używa. (Jak się mylę to mnie poprawcie.)
Ja tam troche sens widze ponieważ:
1 samochód z duża przyczepą(węgiel) zajmuje 1 całą stacje towarowa,a kolejna przyczepa kolejną stacje myśleżedla tych którzy są zieloni(począttkujacy) by takie coś im się przydało.To tylko moje zdanie

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord