KOLEJ Polish PKP Set v1.5a
Chyba się nie doprecyzowałem...
Mówiąc "koszty bazowe" miałem na myśli podstawę do wyliczania ceny pociągu/wagonu.
Twórcy języka do kodowania NewGRF-ów chyba stwierdzili, że normalne podanie ceny w funtach byłoby za mało skomplikowane i każda cena pojazdu jest wyliczana z następującego wzoru:
koszt bazowy*mnożnik
Edit: nieważne, już to rozpracowałem; dzisiaj wychodzi r13 aka RC-1
To pytanie raczej nie do nas - do Colta.
Jeśli się nie mylę to w tym nowym secie są podane jeszcze w nawiasach potoczne nazwy lokomotyw co jakoś mi nie przypada do gustu:/ Nie można po prostu dać tylko np "EU44 (elektryk)" itp? Pytanie chyba do niemca fana slangu kolejowegoSmile
Mnie to obojętne. Ja to znam, to raczej Wam się może przydać Tongue
Mnie by się przydała oryginalna nazwa pociągu ( np EN57 ) i dopiska czy jest Elektryczny, Spalinowóz, Parowóz, EZT
Tomek, ale coś takiego już jest...
Zaś co do nazw potocznych, chciałem, aby to wyglądało jak w UKRS, ale jak przeszkadza, to można wywalić.
W tym problem, że lokomotywy mają kilka nazewnictw Wink
No to wywalamy. Skończę poprawiać koszty i wrzucam na serwer.
Kiedyś zrobiłem całą tabelę przeliczająca koszty może się przyda :

http://www.speedyshare.com/files/26727776/cennik.pdf
Tatarysh mnie tu na forum pogonił po parunasto miesięcznej absencji, bo jakaś misja jest.
Jakby było coś z matematyką związane do zrobienia, to z chęcią reflektuję na tworzenie jakiś wzorów, czy projektowanie przeliczników. Jak coś jest mocno związane z mat, to mogę się szybko nauczyć.

Pzdr.
Szkoda, że nie zrobiłeś tabeli kosztów użytkowania lokomotyw, teraz bardziej by się przydała. Metoda prób i błędów jest troszkę niewygodna :/
A teraz takie głupie pytanie: ktoś korzysta z wagonów pasażerskich innych niż Bdnu i Bdhmpun? Trzeba coś zrobić z wagonami pasażerskimi - 10 wagonów, używa się dwóch.
dla mnie większość jest bez sensu, mi wystarczy druga klasa i może jakiś wars czy cos odmiennego.
W założeniach wagony barowe i może wagony sypialne mają być dla pasażerów i dla turystów z ECS, a reszta tylko dla pasażerów. Myślę, że ABdnu (zwykły i IC) można wyrzucić, nikt raczej nie będzie narzekać. Przede wszystkim warto rozważyć wprowadzenie limitów prędkości dla wagonów nie-IC, żeby było widać jakiś postęp.
a czy nie można wagony IC zrobić szybsze ale za to mniej pojemne? a te pojemniejsze niech będą wolniejsze i jakoś to będzie się rozkładać
Ja grając na singlu używam ABdnu jako eyecandy, podoba mi się takie przejście między pierwszą a drugą klasą. Co do limitów prędkości jak najbardziej - niebieskie/zielone do 160 (albo 120), a IC do 200 i trochę prostu droższe.
Kozacki, u nas wszystkie wagony 2 klasy mają pojemność 80 lub 88, zależnie od standartu. Pierwsza klasa 60 i 66. Wagony IC właściwie różnią się wózkami przystosowanymi do różnych prędkości i innymi bajerami. Ogólna konstrukcja jest ta sama.
Okej, wywalam ABdnu. Ktoś zgłasza sprzeciw?
Mała zmiana planów: z wagonów pasażerskich zostaje Bdnu, ABdnu, Adnu i Bdhmpun. Dodałem ceny dla wszystkich wagonów, nadchodzi długo zapowiadane r13 znane również jako RC1:
http://dev.openttdcoop.org/projects/pkp-trainset/files
Zgłaszać wszystkie bugi, jakie wystąpią.
Przed użyciem r.13 trzeba wyrzucić r.12, mają identyczne nagłówki i instalator ich nie rozróżnia.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord