Problem z OpenTTD na Win 7 64-bit
Witam.
Mam taki problem, mam zainstalowany system Windowsa 7 64-bit, chcąc włączyć grę wieloosobową, gra po prostu mi się wiesza, wersja gry to 1.0.5 sprawdzałem również na nowej 1.1.0, jak włączam normalną rozgrywkę (single player), to nie mam żadnych problemów, a jak multi player to jak wybiorę INTERNET i dam żeby szukał serwerów, to w tym momencie właśnie się zawiesza i muszę po prostu zamknąć grę.
Jeżeli wiecie co z tym fantem zrobić, bardzo proszę o pomoc.

Dodam tylko, że komputer jest wyposażony w: 6GB RAM DDR3, Intel Core i5, ATI Radeon HD 5650, 640GB Dysk więc to raczej bankowo nie jest wina sprzętu.
Pozdrawiam!
Mam ten sam system i faktycznie, po naciśnięciu Szukanie serwera się przycina, ale tylko na chwilę. Czekałeś chodź raz, aż się odwiesi? U mnie to trwa pare sekund.
U mnie 0 problemów na tym systemie.
Pobrałem teraz wersje 1.0.4 i zero problemów od razu lista serwerów mi się pokazała, spróbuje zainstalować jeszcze raz najnowszą wersje, mianowicie 1.0.5 może coś drgnie.

niemiec: czekałem kilka minutek i stało dalej, ale jak wyżej napisałem, spróbuje jeszcze raz na nowo zainstalować tą najnowszą wersje Wink)

Tata Rysh: a jaką masz wersje gry?

Dobra, wychodzi na to, że tylko niepotrzebnie zaśmieciłem troszkę forum, ale na prawdę, już od tygodnia mnie to wkurzało, że nie mogłem sobie spokojnie zagrać na swoim komputerze, tylko na stacjonarnym, a gre reinstalowałem kilkakrotnie i nic, bez żadnych rezultatów.
Wszystko jest w jak najlepszym porządku, nic się nie tnie. Pozdrawiam i przepraszam za bałagan.

Temat do zamknięcia.
Windows 7 - 64 bit (procesor 2x AMD 1,9)
OpenTTD 1.0.5 - 64 bit (zero problemów)
Daro_PL sprawdź czy Ci nic nie blokuje połączania gry z internetem, mi czasami się zdarza że gra przy pobieraniu listy serwerów się zacina a jak nie mam połączania z internetem to też się zawiesza.
coś mi sie zdaje ze winny bedzie system win 7 jest jescze poprostu niedopracowany , moja rada kolego jest taka, zmień systm na XP i poleci bez zadnego problemu, niezaleznie od wersji 1.0.4 czy 1.0.5, a na win 7 chyba trzeba czekac na SP, ale najpierw zrób co Alkomat sugeruje, pozatym sprawdź czy zapora ci nie blokuje dostępu
(29-03-2011, 20:36)EL_Fuego PL napisał(a): (...)a na win 7 chyba trzeba czekac na SP(..)
Już jest SP1.
(29-03-2011, 20:38)niemiec napisał(a):
(29-03-2011, 20:36)EL_Fuego PL napisał(a): (...)a na win 7 chyba trzeba czekac na SP(..)
Już jest SP1.

moze to za mało , a poza tym to dopiero SP1 , trzeba czekac na kolejny, poza tym pytanie czy go ma
Nie nie, system jest sprawny coś po Twojej stronie musi leżeć. Firewall obecny w systemie?

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord