Wysyłanie pieniedzy do innych firm
Witam! Gram w Open TTD już kilka miesięcy, ale nie mogę znaleźć rozwiązania w jaki sposób mogę wysłać pieniądze do innych firm. Mam tą opcje zaznaczoną, ale nie wiem gdzie mam kliknąć?
jeśli grasz na naszych serwerach to nie da się przekazać pieniędzy innej firmie, ta opcja jest niedostępna lub zablokowana
Jeśli na innych serwerach to klikasz na listę klientów, i dajesz "przekaż pieniądze".
Dzięki! A czy w grze nie przez internet możliwe jest przekazanie pieniędzy?
Tzn na lanie czy single player?
W sieci również, nie tylko na lanie i singlu, niektóre serwery umożliwiają korzystanie z tej opcji.

//niemiec: literówka
Chodzi mi o Single Player.
(08-11-2011, 22:13)Lukasz napisał(a): Chodzi mi o Single Player.

na singlu na pewno idzie tylko zastanawiam się nad celowością przekazywania pieniędzy graczowi wirtualnemu
To właśnie jest słuszne pytanie - po co?
Może po to, żeby nie zbankrutował?
Ja np. lubię grać w singlu na ekstremalnych planszach - małych i górzystych. W takich warunkach żadne AI sobie nie radzi - często nie starcza im pieniędzy na ukończenie jednej linii...
TadeuszD, zerknij do tego wątku: http://openttd-polska.pl/showthread.php?tid=487.
Czytałem już ten wątek, ale dla porównania zrobiłem sobie wczoraj podobny test dla swoich ulubionych ustawień planszy.
Efekt był zupełnie odwrotny, niż pokazany w rankingu z tamtego wątku. TrAIns wysiada w przedbiegach. Koszty budowy 2-torowej linii w górzystym terenie najczęściej "zabijają" to AI z miejsca. Za to stosunkowo nieźle radziły sobie AdmiralAI i SimpleAI, które rozpoczęły inwestowanie od puszczenia po kilka samochodzików na strategicznych trasach.
W Single Player chyba nie ma tej opcji, bo nie ma "listy klientów"? Dobrze mówię!
(11-11-2011, 18:45)Lukasz napisał(a): W Single Player chyba nie ma tej opcji, bo nie ma "listy klientów"? Dobrze mówię!

odpal grę na singlu i dopiero potem w ustawieniach zaawansowanych w dziaił rywale kliknij wysyłanie pieniędzy rywalom komputerowym , na tyle jestem w stanie cie poprowadzić jeśli to nie zadziała myślę ze na pewno pomoże ci ktoś z Adminów lub moderatorów, bo tu moja wiedza się kończy
Szukałem tej opcji w singlu player, nie mogę nigdzie jej poszukać, a w ustawieniach mam włączoną.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord