Multi player jak to ustawić??
Witam. Mam problem. Chcę postawić swój prywatny serwer do gry. Na swoim komputerze. Problem w tym że jak podaje koledze IP mojego komputera pobrane z tej strony http://twojeip.wp.pl/ . A mimo to kolega nie może znaleźć Mojego serwera.
Co zrobić żeby go zobaczył??
Serwer włączam tak. Gra Wieloosobowa --> Uruchom Serwer --> Zagraj Scenariusz.
Tak przy okazji jak zmienić w scenariuszu użyte dodatki NewGRF ?? Szczególnie chodzi mi o ich dodanie.
Sprawdź, czy twój firewall lub dostawca internetu nie blokuje Ci połączeń przychodzących.
Możesz też użyć opcji szukaj na forum, było parę razy opisane jak zrobić to na hamachi, jak skonfigurować routery itp.
Co do opcji szukaj i hamachi to wszędzie znalazłem że użyj hamachi ale jak to już nie opisane.
Dobra a drugi problem. Z dodatkami??
Jak go rozwiązać??
Sprawdziłem to co mówisz, zajęło mi to jakieś 12 sekund. I co dziwne, znalazłem!
To może by tak zapodał kolega linka do tematu ??
Ehh,
ściągnij i zainstaluj Hamachi (http://hamachi.cc lub użyj google)
namów kumpla żeby ściagnął i zainstalował Hamachi.
Utwórz sieć w Hamachi i podaj dane sieci koledze, aby się do niej podłączył.
Skonfiguruj Hamachi jako pierwsze połączenie sieciowe (na samej górze listy w WinXP, nie wiem jak w Win7)
Spróbuj coś zrobić przez to Hamachi (ping, przeglądanie plików itd.)
Odpal serwer OpenTTD i podaj IP z Hamachi koledze.
Co do routera (jeśli masz) to w instrukcji Hamachi będziesz miał jakie porty przekierować przy np. słabym połączeniu z kolegą.

Jeśli zrobisz co kolwiek i będziesz miał KONKRETNY problem to pisz, pomożemy. Nie licz na gotowy poradnik (btw. może niedługo się zbiorę i napiszę ale na razie nie chce mi się...)
Mała dopiska ode mnie. Jeżeli z kolegą będziecie na Hamachi mieli między sobą tunel pośredni - nie pogracie. Trzeba mieć bezpośredni.
undefined
Czyli, że co?

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord