Brak odświeżania listy serwerów
Ostatnio pojawił mi się problem z Openem. Mianowicie nie odświeża on listy serwerów. W wyszukiwarce widnieje ostatni, na którym byłem, ale po naciśnięciu Znajdź serwery po prostu nic się nie dzieje. Zauważyłem to po aktualizacji do wersji 1.1.4. Dla pewności wróciłem się do 1.1.3, lecz o dziwo tam nagle pojawił się ten sam problem. Czysto zainstalowany 1.1.3 i 1.1.4 mają te same problemy.

P.S. Mam Ubuntu 11.04.
Może padł master serwer?
Na Windowsie działa...
Ping master serwer?
IP?
Kod:
master.openttd.org
Pinguje bez problemu.

Dziś Open odświeżył serwery, tylko raz i dalej strzelił focha.
Brak autoryzacji root dla aplikacji dla konkretnego polaczenia?
Wcześniej było dobrze i nie musiałem żadnych uprawnień robić. Windows też padł.
Co masz za internety? Moze admin blocknal, overload sieci na tym ip xD
Albo brat zrobił jakieś zabezpieczenia na routerze.
Sprobuj przekierowania ustawic
najlepiej było by sprawdzić to przy użyciu innego łącza z innego źródła... czy problem zostanie, w ten sposób byś drogą eliminacji doszedł...
ew. pomijając router, jeśli masz taką możliwość.

Co do windowsa.... bo na linuxie nie wiem jak to wygląda.... ale na winie można za pomocą jakiegoś programu typu revo-uinstaller wyczyścić kompa z opena i rejestr... i zrobić reinstal czasem pomaga....

Warto też cofnąć system do czasu gdy działało... o ile masz zrobiony punkt przywracania....
Czyżby port do bindowania serwerów się zmienił? Może firewall blokuje tą aplikację (bo jest nowo zainstalowana)?
No więc wiem tyle, że jeśli nie działa odświeżanie, to w całym domu - laptop (Linux/Windows) i stacjonarny (Windows). Więc problem leży po stronie routera lub dostawcy neta. Brat niby nie ustawiał żadnych ograniczeń na routerze. Od wczoraj jakoś się samo naprawiło i działa bez problemu. Pewnie zaraz wykrakam.

Cytat:Może firewall blokuje tą aplikację (bo jest nowo zainstalowana)?
Na Windowsie w laptopie nie mam firewall'a, a na Linuxie mam ustawienia z ubuntu.pl.
Kod:
#!/bin/sh
iptables -F
iptables -X
iptables -t nat -X
iptables -t nat -F
iptables -P INPUT DROP
iptables -P FORWARD DROP
iptables -P OUTPUT ACCEPT
iptables -A INPUT -i lo -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -o lo -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j ACCEPT -m state --state ESTABLISHED,RELATED
iptables -A FORWARD -j ACCEPT -m state --state ESTABLISHED,RELATED
Hmm przypomina to mi jedna rzecz, kiedys cos takiego mialem, nie do konca zwiazanego z gra, ale niekiedy bylo tak ze nie dzialy mi stronki ale dzialalo mi gg, albo na odwrot nic nie dzialalo a chodzil protokol bittorrent , w obu przypadkach problem trwal od kilku godzin do 2 dni..
ipconfig /flushdns ?
Nie dzialalo

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord