Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Witajcie,
od miesiaca zaczalem gre w OpenTTD (jak milo przypomniec stare dobre czasy). Niestety po jednej z kilkugodzinnych sesji okazało się, że moje save`y z tego dnia są zepsute

I tym sposobem trafilem do Was.
Próba wczytania pliku konczy sie pojawieniem komunikatu "Nie mozna wczytać gry. Zesputa zapisana gra. Referencing Invlaid Cargo Packet"
Moja ogromna prośba czy ktoś może mi pomóc, chetnie podesle ten plik?
Liczba postów: 1,356
Liczba wątków: 114
Burzy się o NewGRF. Może nie masz go na dysku albo jest jakaś inna wersja GRF/klienta. Kiedyś widziałem gdzieś narzędzie do konwertowania save'a gry na nowszą wersję ale nie pamiętam jak to się nazywa i gdzie leży.
Liczba postów: 423
Liczba wątków: 32
Też miałem ostatnio ten problem ale z CDS Sets.podczas budowy pendolino wyswietlil mi pewny komunikat ze gra moze nie wczytac tego zapisu itd. może ty też to miałeś tylko z innym GRF?
szczerze, to nie do konca nawet rozumiem pojecie NewGRF. Moglbym powiedziec, ze po prostu sobie gralem wylaczylem gre i nastepnego dnia probowalem uruchomic ja ponownie i nie dziala. Jesli ktos bylby chetny pomoc to moze podesle mu ten plik?
Liczba postów: 1,132
Liczba wątków: 80
Podeślij, zobaczymy. NewGRF to wszelkie dodatki.
A masz wcześniejszy save?
Dziwny problem. Nie masz żadnych dodatków. Poczekałem do 2122 roku, zapisałem i dalej działa.
Aha, a jakis pomysl jak mozna to ugryzc?
Liczba postów: 423
Liczba wątków: 32
u mnie był mały błąd gry z jego save w roku 2100 .to musialem zrestartowac recznie kompa bo mi zawiesilo całkowicie
Chyba po prostu pozostaje Ci grać od poprzedniego działającego save'a.
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
Używasz Opena 1.1.0, w którym jest sporo niezałatanych błędów. W tej sytuacji najlepiej będzie zaktualizować grę do najnowszej wersji i rozpocząć nową rozgrywkę.