KOLEJ Polish PKP Set v2.0
Zaczyna mi się on coraz bardziej podobać, chyba wrócę do Opena za jakiś czas Smile
Z innej beczki... Grafiki 32bpp oraz ZOOM x4 coraz bardziej "atakują" OTTD. Czy to wyjdzie na dobre tej grze, to już inna sprawa...Rolleyes
W każdym razie dostosowanie się do nowych standardów będzie wymagało strasznie dużo pracy. Z ciekawości spróbowałem zamodelować w pseudo-3D jeden z prostszych wagonów - zeszły mi na to dwa dni. Sad Myślę więc, że z grafikami 8bpp w PKP Secie trzeba będzie pogodzić się jeszcze przez dłuższy czas... Big Grin

[Obrazek: 905Kdt32bpp.png]
Chciałbym zauważyć że Gags ma buga, jeździ cały czas z otwartymi drzwiami

Ja bym sobie darował z 32bpp bo takie modelowanie zajmie strasznie dużo czasu... Według mnie OTTD to grafika musi być jak w innych starych tycoonach, na mniej wiecej takim samym poziomie zoomu, ten zoom x4 kojarzy mi się już z nowszymi grami z grafiką 3D, a myśle że ottd musi zostać oldschoolowe. Smile
No ale jednak jak zobaczyłem ten wagonik to oczy wywaliłem, to jest coś Smile Jednak chyba lepiej, aby najpierw powstał set ukończony 8bpp. Chyba, że dałoby się w jakiś prosty sposób zaadaptować polski set z Locomotnion - http://www.locomotion-fanpage.net/index....tem&id=294 choć szczerze pisząc nie podejrzewam, nie wiem nawet czy skala jest taka sama. Modele z trainza czy Maszyny raczej się również nie będą nadawać.
(16-03-2012, 10:05)Czajnikowiec napisał(a): Ja bym sobie darował z 32bpp bo takie modelowanie zajmie strasznie dużo czasu... Według mnie OTTD to grafika musi być jak w innych starych tycoonach, na mniej wiecej takim samym poziomie zoomu, ten zoom x4 kojarzy mi się już z nowszymi grami z grafiką 3D, a myśle że ottd musi zostać oldschoolowe. Smile

Podpisuję się pod tym! Pikselki w OTTD mają swój urok. Te ładne pseudo 3D modele to już nie to samo. Że nie wspomnę o tym że taki pikselkowy pojazd można narysować w kilka minut a taki model z 32bpp w kilka dni...

Tak, jak napisałem - 32bpp to daleka przyszłość.
Obecnie tworzony PKP Set będzie wciąż w zwykłej rozdzielczości, w 8bpp. Niemniej warto było "polizać" te nowe możliwości, oferowane przez OTTD 1.2 i GRFv8. Big Grin
qamil dzięki ! Szukałem tego GRF z polskimi ! Stawiam ci Spore Piwo!
Czy coś się stało że projekt się zatrzymał?
Chciałbym zauważyć że chyba kilka spritów nie jest zaaktualizowanych ( EU 43 i Gags [ otwarte drzwi podczas jazdy ] )
No i cos trzeba chyba zrobić z EN76, nadal ma błędy.
(30-03-2012, 10:07)Czajnikowiec napisał(a): Czy coś się stało że projekt się zatrzymał?

Nawet na Wiki postępu od dawna nie widać, jest bardziej "do tyłu" niż sam projekt. Wink
(30-03-2012, 10:07)Czajnikowiec napisał(a): Czy coś się stało że projekt się zatrzymał?
Stało się o tyle, że w marcu zmieniłem pracę i nie mam teraz tyle wolnego czasu. Nawet w OTTD ostatnio nie grywam.
Ale nie martwcie się, nie zniknąłem na stałe... Big Grin

(01-12-2011, 18:38)wib_wk napisał(a): Trochę co prawda niepokoję się gdy przeczytałem że ver.2.0 powstaje od nowa a nie poprzez poprawienie/naprawienie i uzupełnienie "starego" seta, ale mam nadzieję i życzę Wam tego aby tym razem się udało bo początki wyglądają bardzo zacnie.

Dalej się niepokoję pomimo uspokajającego postu Tadeusza, miesiąc minął od ostatniej wersji. Wink Nie abym popędzał rzecz jasna czy w czarnowidztwo wpadał, ale....... Big Grin

Żyję. Jak widać, nawet forum czytam... Wink Ale chwilowo naprawdę nie mam czasu, głównie przez dodatkowe projekty realizowane "po godzinach".
Co najwyżej mogę skompilować i opublikować najświeższą wersję GRF-a i sprawdzić, co z tym Gags-em, choć akurat przy nim nic ostatnio nie zmieniałem...
Nie wiem czy wy też zauważyliście ale teraz Husarze sa malowane w barwy narodowe.I se tak myśle czy by nie zrobić taką zmianke na czas Euro 2012 że można husarze przemalować w barwy narodowe (te które biorą w udział w Euro 2012).Co wy o tym sądzicie ?
(14-04-2012, 19:32)Daniel94 napisał(a): Nie wiem czy wy też zauważyliście ale teraz Husarze sa malowane w barwy narodowe.I se tak myśle czy by nie zrobić taką zmianke na czas Euro 2012 że można husarze przemalować w barwy narodowe (te które biorą w udział w Euro 2012).Co wy o tym sądzicie ?
Nie ma co się jarać komercyjnym EURO.
Powoli wracam do życia...
Sprawdziłem tego Gags-a, ale u mnie pod OTTD 1.2 jeździ z zamkniętymi drzwiami gdy jest pełny. Gdy wraca pusty, to rzeczywiście ma otwarte drzwi, ale to jest zamierzony efekt.
(23-05-2012, 00:14)TadeuszD napisał(a): Powoli wracam do życia...

To bardzo dobra i oczekiwana wiadomość. Wink Już nawet nie napiszę od jak dawna. Big Grin
Panowie, za chwilę minie trzy miesiące odkąd nic się nie zdarzyło z tym wyśmienitym setem, zaprawdę nie dopuście do jego wymarcia bo tak niewiele trzeba do jego ukończenia, jakiś PKPowski pech wisi i nad setem. Wink
albo EURO Tongue
(13-06-2012, 01:01)wib_wk napisał(a): Panowie, za chwilę minie trzy miesiące odkąd nic się nie zdarzyło z tym wyśmienitym setem...

Trzy miesiące to chwila w życiu człowieka. Tongue
Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie samemu przygotować coś do tego setu. Wink Choćby pouzupełniać brakujące dane wagonów. Ja jestem miłośnikiem starej kolei, co zresztą widać po secie - królują parowozy i stare wagony. Ale na nowych "pudełkach" nie znam się i nie przepadam...

A swoja drogą - co się dzieje z http://openttd-polska.pl/newgrf/doku.php ? Pojawia się biała strona i nic więcej...Sad
(16-06-2012, 11:18)TadeuszD napisał(a):
(13-06-2012, 01:01)wib_wk napisał(a): Panowie, za chwilę minie trzy miesiące odkąd nic się nie zdarzyło z tym wyśmienitym setem...

Trzy miesiące to chwila w życiu człowieka. Tongue

To zależy ile mu jeszcze do końca zostało. Wink Niestety na koleji to się znam tyle że miałem w dzieciństwie PIKO, nie pomogę.

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord