15-09-2012, 00:29
(14-09-2012, 22:32)TadeuszD napisał(a): Właśnie przetestowałem kilka następnych wariantów kodu. Nie chcę was zamęczać szczegółami technicznymi, ale sprawa z tymi ładunkami jest nieco bardziej skomplikowana niż myślałem. Otóż jeśli chcemy użyć specjalnego ładunku GEAR jako sposobu na refit lokomotywy, to musimy go sobie najpierw sami zdefiniować w secie.
A to pociąga za sobą groźbę konfliktów z innymi setami, w sytuacji gdy np. dwa sety będą definiowały ten sam ładunek GEAR lub ładunek GEAR będzie miał niechcący ten sam ID co któryś z towarów definiowanych przez któryś z setów przemysłowych - FIRS, ECS, itp.
Temat jest rozwojowy i może uda mi się coś sensownego wykombinować.
GEAR stosują w NARSie który jest zgodny z FIRS oraz ECS, także raczej śmiało można założyć iż większość setów jeśli używa GEAR to właśnie do zmiany silników w pojazdach, a nie do jakiś innych celów, przynajmniej należy żywić taką nadzieję

powodzenia
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)