Koledze z Czech chodziło o to, że stacja nie musi być ciągła: Budujesz stację na przedmieściu, a kilka pól dalej na wolnym polu w centrum stawiasz następną stację. jeżeli stawiająć tą drugą stację przytrzymasz CTRL - to system zapyta Cię, czy postawić nową stację, czy dołączyć ją do tej, która stpi w pobliżu. Rejony obsługi tych dwóch kawałków - sumują się.
Ja tak robię na wielkich stacjach rozrządowych, jeżeli do szczęścia potrzebuję akceptacji towarów. Grupy torów w polach i pojedynczy magazyn w centrum. Można to ciekwiej zorganizować przewożąc towary do miasta ciężarówkami, ale że mnie transport blachosmrodowy nie podnieca...
Ja tak robię na wielkich stacjach rozrządowych, jeżeli do szczęścia potrzebuję akceptacji towarów. Grupy torów w polach i pojedynczy magazyn w centrum. Można to ciekwiej zorganizować przewożąc towary do miasta ciężarówkami, ale że mnie transport blachosmrodowy nie podnieca...
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)