27-05-2013, 10:58
(27-05-2013, 09:23)Zozo napisał(a): ...na wagonach powinny wisieć blachy! zawsze i tak będzie widać tylko tył ostatniego
Masz na myśli oznaczenia końca pociągu? Coś takiego jest już w wagonach pośpiesznych i trochę słabo to wygląda - czerwone światełka w środku składu widać na zakrętach i wzniesieniach.
Żeby zrobić to perfekcyjnie to musiałbym narysować każdy wagon w dwóch wersjach - z oznaczeniami końca pociągu i bez nich, a potem to okodować...
Ale to zabawa na długie zimowe wieczory, jak już podstawowy set będzie gotowy... Cytat:Pociągi jadące z lokomotywą tyłem lub z tyłu składu występują w niemieckich push-pullach jako dodatek do DB setX jak i w zestawie DACH. Tkt48 też powinna jechać tyłem.
Jeśli Wam się takie bajery podobają, to mogę przerobić tak TKt48 i podobne lokomotywy. Z push-pullami jest znacznie więcej zabawy, ale one na szczęście nie jeżdżą na PKP...
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)