04-06-2013, 18:51
Wczoraj poeksperymentowałem z różnymi parametrami lokomotyw. Wyczaiłem, że jeżeli nieznacznie pogorszy się siłę pociągową lokomotyw typowo osobowych, a następnie ustawi w grze mnożnik ciężaru dla pociągów towarowych na poziomie 4 - 5, to te lokomotywy pięknie "zdychają"
z większym bruttem, nie rozwijając nawet połowy swojej prędkoci max. Wygląda więc na to, że to rozwiązanie jest całkowicie wystarczające i nie ma potrzeby dodatkowego okodowywania podobnych ograniczeń w secie.
Jedyną wadą jest to, że z wnętrza setu nie jestem w stanie kontrolować mnożnika ciężaru, a domyślnie wynosi on 1, czyli bez ręcznej zmiany konfiguracji praktycznie każda lokomotywa będzie mogła ciągnąć pociągi towarowe.
z większym bruttem, nie rozwijając nawet połowy swojej prędkoci max. Wygląda więc na to, że to rozwiązanie jest całkowicie wystarczające i nie ma potrzeby dodatkowego okodowywania podobnych ograniczeń w secie.Jedyną wadą jest to, że z wnętrza setu nie jestem w stanie kontrolować mnożnika ciężaru, a domyślnie wynosi on 1, czyli bez ręcznej zmiany konfiguracji praktycznie każda lokomotywa będzie mogła ciągnąć pociągi towarowe.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)