Cześć! Otóż mam zamiar stworzyć własną lokomotywę TURBO. Co to ma być? Ano dość szybka lokomotywa.
Skąd pomysł? Na moim świecie jest tylko jedna lokomotywa MagLev 410 km/h, która mi nie wystarcza... Oczywiście w NML'u już trochę napisałem, grafikę wziąłem z innej lokomotywy: "Dutch ICM 'Koploper' sprites. Drawn by Purno.". Zastanawiacie się jakie lokomotywa ma parametry? Zobaczycie za chwilkę na screenshocie. (efekty elektryczne dałem... dla efektu
). Dla jakich torów?
- elektryczne: TurboTrain+
- jednoszynowe: TurboTrain+MONO
- MagLev: Lev5 'TurboTrain+'
Jak na razie napisałem tylko tą pod MagLev. Dobra, macie screenshota:
[Obrazek: v4b.th.png]
Ktoś chce download? (jak ukończę i dam jakieś inne sprite'y najlepiej to dam to do Dodatków Online) To mój pierwszy NewGRF, chciałem to zrobić w GRFMakerze, ale...
EDIT: Mam plan zrobienia z tego nawet TurboSet+ z pociągiem, samolotem, statkiem i pojazdem drogowym.
Skąd pomysł? Na moim świecie jest tylko jedna lokomotywa MagLev 410 km/h, która mi nie wystarcza... Oczywiście w NML'u już trochę napisałem, grafikę wziąłem z innej lokomotywy: "Dutch ICM 'Koploper' sprites. Drawn by Purno.". Zastanawiacie się jakie lokomotywa ma parametry? Zobaczycie za chwilkę na screenshocie. (efekty elektryczne dałem... dla efektu
). Dla jakich torów?- elektryczne: TurboTrain+
- jednoszynowe: TurboTrain+MONO
- MagLev: Lev5 'TurboTrain+'
Jak na razie napisałem tylko tą pod MagLev. Dobra, macie screenshota:
[Obrazek: v4b.th.png]
Ktoś chce download? (jak ukończę i dam jakieś inne sprite'y najlepiej to dam to do Dodatków Online) To mój pierwszy NewGRF, chciałem to zrobić w GRFMakerze, ale...
EDIT: Mam plan zrobienia z tego nawet TurboSet+ z pociągiem, samolotem, statkiem i pojazdem drogowym.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)