16-07-2013, 11:13
(16-07-2013, 09:31)TadeuszD napisał(a): Niezupełnie. W OpenTTD do wyznaczenia ładowności wagonów i samochodów stosowany jest przelicznik: 1 tona = 2 skrzynie = 4 pasażerów = 1000 litrów. Czyli 1 skrzynia to 0,5 tony. Tak więc te 100 skrzyń powinno bez problemu wejśc do Gags-a o ładowności 50t.
Natomiast inną sprawa jest to, jak OTTD "wytwarza" te towary. I tu bym nie oczekiwał zbyt zaawansowanej logiki, bo o ile wiem, to stal można wyprodukować nawet z samego węgla...
...czyli 1 skrzynia to tak jak 1 paleta: palet można załadować 20 x 2 x 2 warstwy składowania... razem... jakieś 80 szt. Macie rację Macieju.
btw: bardziej podoba mi się produkowanie tych palet z ropy naftowej, a najbardziej - typowa przypadłość każdej gry o tematyce kolejowej, wrodzony debilizm pasażerów (tata opowiadał jak na hucie miał brygadzistę, co zawsze wracał ze zmiany nawalony jak ruski plecak ...i wsiadał do 1. pociągu, który zobaczył na stcji, by wieczorem budzić się w różnych dziwnych stacjach).
Ale wiem! z tym się nie da nic zrobić
Pozdrawiam
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)