Moje stacje i depoty - Proszę o opinie i rady
(28-09-2013, 16:14)TadeuszD napisał(a): Wracając do tematu stacji...

(26-09-2013, 16:48)Motorniczy napisał(a): Stacja nr 1 [...] Jako że nie widziałem nigdzie podobnych stacji ( końcących sie depotem ) pytam dlaczego nie widziałem ? wszystkie zakończone na ostro ( niczym ) ew przelotowe z depotami na trasie.

Ta stacja ma podstawową wadę - pociąg, który wjedzie do zajezdni może zostać tam zablokowany przez inny pociąg oczekujący na wjazd. Gdy tylko zwolni sie peron, ten oczekujący pociąg wjedzie na niego i uniemożliwi wyjazd pociągowi w depocie.
Jak szukasz kompaktowego rozwiązania z "nawrotką" w zajezdni, to przeanalizuj poniższy układ:

[Obrazek: 317Stacja1.png]

No właśnie przy wiekszym natężeniu zauważyłem problem ( wcześniej stosowałem dłuższe pociągi np 10 wagonów ) ale ostatnio zdecydowałem sie na mniejsze ale wiecej. Sprawa wyglądała tak ze nawet 2 pociągi czekały w depocie na wyjazd i nie mogły wyjechać ponieważ gdy załadowany zjeżdzał do depotu wjeżdzający dostaje wcześniej światło a przy pełnym załadunku daje to spore opożnienia. Myslałem o tym roziązaniu jednak zawsze zabiera to trochę wiecej miejsca. Jeżeli ono jest to jak najbardziej - dobre wyjście.

Wiadomości w tym wątku
RE: Moje stacje i depoty - Proszę o opinie i rady - przez Motorniczy - 29-09-2013, 21:13

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord