18-10-2013, 01:37
(17-10-2013, 22:22)Polo_Crafter napisał(a): Pograłem chwilę i nasunęła mi się jedna uwaga:
Strasznie niska szybkość załadunku/rozładunku. W rzeczywistości większość tramwajów jest skonstruowana tak, aby możliwie szybko to się działo. W jednym "tiku" ładuje się ok. 1-2%, gdzie w wagonach kolejowych jest to min. 5%. Ten fakt dyskwalifikuje te tramwaje do ruchu podmiejskiego (a takie zadanie chyba powinny spełniać?)
Niestety nie udało mi się tego zmienić w GRF Makerze, albo coś znów przeoczyłem, liczę że w przepisanej pod NML wersji Road setu zostanie to poprawione.
(17-10-2013, 22:25)Polo_Crafter napisał(a): Jeszcze jedna rzecz. Miniatury w zajezdni nie wyświetlają się poprawnie, jak na mój gust
Wiem o tym jest to spowodowane pozycjonowaniem spritów.
GRF Maker dla pojazdów drogowych ma jedną długość pojazdów więc trzeba kombinować z tym ustawieniem by jakoś to wyglądało na drodze. Niestety powoduje to rozjechanie obu członów na liście w zajezdni/liście posiadanych pojazdów.
Znów liczę że NML nie ma takich ograniczeń i to naprawi.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)