20-10-2013, 11:46
(21-09-2013, 14:00)Sojita napisał(a):(21-09-2013, 08:21)pablo7602 napisał(a): Ściągnąłem już sobie nową wersje OTTD i jest OK.
Na razie mam taki problem, rozpocząłem grę w 1921 r. I jeden wagon wozi dwa rodzaje towarów - zboże i żywiec. I cały skład albo tego albo tego lub 2 pociągi lub 1 pociąg + inny rodzaj transportu. ( Na razie pociąg jest żywcem a ciężarówki wożą zboże do pobliskiego browaru) .
Przydałby się jakiś wagon do zboża w wczesnych latach (ktoś na forum proponował wagony kolei piaskowych, można by coś pokombinować).
A wracając do browaru. W wczesnych latach nie ma też czym wozić złotego trunku ;(.
Z tym nie ma problemu! Robisz tak:
Chcesz pociąg 4 wagony zboża, 4 żywca. Kupujesz 4 wagony, przebudowujesz pociąg na zboże a potem dokupujesz kolejne 4 które domyślnie są na żywiec. Jeśli chcesz zmieniać długośc pociągu to przebudowujesz cały na żywiec, potem odpinasz wagony które mają zostać na żywiec a te co zostają w pociągu przebudowujesz na zboże i dopinasz te co zostały na żywiec
Tak robię i sprawdza się
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)