29-10-2013, 23:25
Przyznam szczerze, że mnie trochę załamujecie tymi drogami, bo mogliście mi te sugestie napisać 130 miast temu...
Ktoś mi wcześniej zasugerował siatkę 3x3 i tak już poszło... Mogę sprawdzać współrzędne pola, na którym ma stać środek miasta (np. są podzielne przez 4, to będą zgodne z siatką na całej mapie). Jeśli miałbym stawiać te miasta od nowa to wolałbym już zrobić siatkę niż lepsze drogi. Przede mną jeszcze 170 miast, więc muszę podjąć decyzję już teraz.
Co mam robić?
1. Przebudowa 130 miast na "lepsze drogi".
2. Przeniesienie 130 miast zgodnie z siatką 3x3 zgodnie na całej mapie.
3. Przeniesienie ok. 50-60 miast, które stoją blisko siebie na siatkę 3x3.
4. Przebudowa ok. 50-60 miast, które stoją blisko siebie na "lepsze drogi".
Czwarta opcja jest najprostsza, ale właśnie miasta blisko siebie powinny mieć siatkę 3x3. Najsensowniejszą opcją byłaby trzecia, ale pozostałe miasta będzie już łatwo przenieść, więc osobiście jestem za drugą (masochistyczny wybór
).
No i co z tym patchem?
Ktoś mi wcześniej zasugerował siatkę 3x3 i tak już poszło... Mogę sprawdzać współrzędne pola, na którym ma stać środek miasta (np. są podzielne przez 4, to będą zgodne z siatką na całej mapie). Jeśli miałbym stawiać te miasta od nowa to wolałbym już zrobić siatkę niż lepsze drogi. Przede mną jeszcze 170 miast, więc muszę podjąć decyzję już teraz.Co mam robić?
1. Przebudowa 130 miast na "lepsze drogi".
2. Przeniesienie 130 miast zgodnie z siatką 3x3 zgodnie na całej mapie.
3. Przeniesienie ok. 50-60 miast, które stoją blisko siebie na siatkę 3x3.
4. Przebudowa ok. 50-60 miast, które stoją blisko siebie na "lepsze drogi".
Czwarta opcja jest najprostsza, ale właśnie miasta blisko siebie powinny mieć siatkę 3x3. Najsensowniejszą opcją byłaby trzecia, ale pozostałe miasta będzie już łatwo przenieść, więc osobiście jestem za drugą (masochistyczny wybór
).No i co z tym patchem?
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)