30-10-2013, 12:00
(30-10-2013, 10:12)TadeuszD napisał(a): A według mnie tych miast jest po prostu za dużo na jednej kupie.Masz rację, właściwie to na tym etapie również zastanawiam się czy jest sens robić miasta poniżej 25 tys. (a nie 15 tys., jak wcześniej zakładałem - byłoby wszystkich ok. 300). Jak dla mnie, 160-170 miast będzie tak idealnie.
Zielonka, Józefów - na cholerę to... Jak sie miasta porozrastają, to i tak wszystko zostanie wchłonięte. Jak ktoś będzie chciał pełen realizm, to puści sobie linię kolejową z Wa-wy do Otwocka i ponazywa stacje pośrednie zgodnie z rzeczywistością.
Dzięki @Mama, będę mógł stawiać miasta blisko siebie
Więc problem Śląska rozwiązany.(30-10-2013, 11:36)Sander napisał(a): Dobra, tylko co to sa te lepsze drogi?Lepsze drogi = podobne do oryginalnych, ale minimalna odległość równoległych do siebie dróg to 2, a nie 1
Co do układu miast... Ja jestem starym TTDowiczem i wolałbym tradycyjny układ dróg w miastach - tak zawsze było ciekawiej, a za małolata to nawet ręcznie drogi poprawiałem
Fakt, 3x3 jest sporym ułatwieniem ku rozbudowie miast, no ale panowie... to jest Polska, czy możemy tu mówić o dobrym rozwoju miast?
Jestem za "lepszymi drogami" i pewnie kilka osób to zmartwi... no ale Polska...
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)