(21-12-2013, 14:42)Walter Novotny napisał(a): I na tej mapie będzie Brzeg o powierzchni 14.6km^2 a nie będzie Oławy która ma powierzchnię 27.4km^2 i są w niej zakłady tworzyw sztucznych i plastiku, huta, zakłady produkujące AGD... Brzeg ni ładny ni fajny
Nie postawiłem jeszcze wszystkich miast - brakuje większości z zakresu od 25 do 36 tys. mieszkańców, także Oława będzie

(22-12-2013, 02:13)cryo[PL] napisał(a): Kiedy jakieś beta testy
Myślę, że za kilka dni
Zostały mi wspomniane wyżej miasta w Polsce oraz miasta na Słowacji i być może Austrii (jeszcze nie wiem, czy i ile większych miast jest przy granicy z Czechami. A i jeszcze kilka jezior.(22-12-2013, 12:28)Malix napisał(a): Pater - dla ukrainy możesz zrobić wersje fonetyczną - tak jak się słyszy. Na google maps masz na górze nazwę napisaną w cyrylicy, a na dole fonetycznie(Kyiv na przykład)
Dla mnie lepiej byłoby czytać Lwów, niż Lviv, Czerwonogród, niż Chervonohrad (na Google Maps te nazwy są napisane fonetycznie ale nie dla języka polskiego). Jest to mapa Polski, a nie Europy Centralnej/Wschodniej, głównie tworzona dla Polaków - moim zdaniem w takim wypadku wszelkie nazwy powinny być spolszczone.
[Obrazek: TUvez7im.png]
[Obrazek: f31bcOBm.png]
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)