(24-01-2014, 09:14)McZapkie napisał(a):etc. etc. etc.(23-01-2014, 11:55)lamer napisał(a): Niestety o kompilowaniu nie mam żadnego pojęcia.Ja też. Ale że trafiłem na patch który "must have", to wszedłem na stronę
No właśnie! Skoro Ty też to dziękuję za stronę z instrukcją, ze swojej "strony" dodam,
że jak się za to wezmę - i dla całej paczki patchy - to zacznę pytać ludzi: "... a co zrobić, żeby jakiś tam error nie wyskakiwał (znam ten kłopot z czytania sporadycznie działów development na innych forach).
(24-01-2014, 09:14)McZapkie napisał(a): Natomiast nie mam żadnego pojęcia, jak zaaplikować całą paczkę patch'y -A żeby być konsekwentnym dodam pytanie:
mam około 80 plików *.patch, czy dla każdego mam wykonywać patch -p1/ < <konkretna nazwa> ?
Jest jakiś sposób zautomatyzowania tego?
Jak ustawiać parametry dla patchy - jak i gdzie jest możliwość wyboru zakresu parametru?
Tak jak np. day lenght factor patch - niektóre kompilacje mają max. 10, 50, 255.
Więc to się gdzieś i jakoś zmienia. Pytanie gdzie i jak to ustawić....
Przeczytałem instrukcję, której link zamieściłeś, ale albo tam tego nie ma... albo ja tego nie widzę, co też jest możliwe - ponieważ jak pisałem - nie mam pojęcia o kompilowaniu, a więc oczywiste jest, że czytam i nie rozumiem co czytam...
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)