Szukam kogoś kto zna się na kompilowaniu
(24-01-2014, 09:14)McZapkie napisał(a):
(23-01-2014, 11:55)lamer napisał(a): Niestety o kompilowaniu nie mam żadnego pojęcia.
Ja też. Ale że trafiłem na patch który "must have", to wszedłem na stronę
etc. etc. etc.
No właśnie! Skoro Ty też to dziękuję za stronę z instrukcją, ze swojej "strony" dodam,
że jak się za to wezmę - i dla całej paczki patchy - to zacznę pytać ludzi: "... a co zrobić, żeby jakiś tam error nie wyskakiwał (znam ten kłopot z czytania sporadycznie działów development na innych forach).
(24-01-2014, 09:14)McZapkie napisał(a): Natomiast nie mam żadnego pojęcia, jak zaaplikować całą paczkę patch'y -
mam około 80 plików *.patch, czy dla każdego mam wykonywać patch -p1/ < <konkretna nazwa> ?
Jest jakiś sposób zautomatyzowania tego?
A żeby być konsekwentnym dodam pytanie:
Jak ustawiać parametry dla patchy - jak i gdzie jest możliwość wyboru zakresu parametru?
Tak jak np. day lenght factor patch - niektóre kompilacje mają max. 10, 50, 255.
Więc to się gdzieś i jakoś zmienia. Pytanie gdzie i jak to ustawić....
Przeczytałem instrukcję, której link zamieściłeś, ale albo tam tego nie ma... albo ja tego nie widzę, co też jest możliwe - ponieważ jak pisałem - nie mam pojęcia o kompilowaniu, a więc oczywiste jest, że czytam i nie rozumiem co czytam...

Wiadomości w tym wątku
RE: Szukam kogoś kto zna się na kompilowaniu - przez lamer - 25-01-2014, 02:33

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord