26-01-2014, 04:25
(25-01-2014, 12:29)McZapkie napisał(a): Chyba już wiem, jak zaaplikowac całą paczkę patchy. Trzeba zainstalować jakieś narzędzie do kontroli wersji,A co to jest HG?
ja wybrałem HG bo paczka którą chcę zainstalować, jest pod tym zrobiona.
Nie znam się kompletnie na współczesnych narzędziach programistycznych, ale na razie wszystko działa.
Więc po prostu spróbuj a nie marudź że się nie uda. Masz złe nastawienie.
Cytat:Jak ustawiać parametry dla patchyParametry? Jeśli patch ma jakieś ustawialne parametry, to powinny się pokazać w "ustawienia zaawansowane".
Np. jak pojawił się cargodist, to w "ustawienia zaawansowane" pojawiło się nowe podmenu.
[/quote]
Proszę wróć do mojego wcześniejszego postu. Są skompilowane wersje z day lenght factor do 1 do 10, do 50, do 255.
W ustawieniach zaawansowanych - jest już to określone i nie można tego zmienić poza ustaloną granicę. Więc zapytałem gdzie to się zmienia przed kompilacją.
Cytat:Chyba że chodzi o jakieś stałe, które trzeba zmienić przed kompilacją.
No to trzeba zajrzeć do źródeł, do pliku nagłówkowego *.h i tam poszukać coś co zaczyna się od #define
Nie znam się na c++, zostałem wychowany lata temu na Pascalu i BASICU, ale to chyba o to chodzi.
PS.
Strona, która podałem, informuje, jak przygotować środowisko do kompilowania.
Ściąganie źródeł i kompilacja jest pod sam koniec. Źródła to pliki tekstowe *.h i *.cpp
Ja za to nie miałem do czynienia z żadnym językiem programowania poza gw basic.
A i tam szczytem moich możliwości było napisanie programu na pomnożenie przez siebie dwóch macierzy (który i tak skopałem)
Z mojego złego nastawienia wynika, że z kompilowaniem poradzą sobie nawet przedszkolaki. Wniosek z tego, że spece do komputerów powinni być najliczniejszą grupą wśród bezrobotnych.
I dziękuję, że wyjaśniłeś mi, że większość tamtej instrukcji to przygotowanie środowiska, ponieważ moja wiedzą o programowaniu jest taka, że nawet tego nie wyłapałem.
Jestem nie tylko lamerem - ale również laikiem.
Dziękuję za pomoc
.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)