W zasadzie ustawienia HARD albo nie hard mają znaczenie tylko ilościowe a nie jakościowe.
Ostatnio grałem na jakimś wrednym serwerze, gdzie koszty eksploatacji lokomotyw były porównywalne z kosztami kupna,
za pierwszym razem zbankrutowałem, za drugim udało się uruchomić linię na granicy rentowności, za uciułane pieniądze drugą, i potem poszło już z płatka.
Koszty infrastruktury są odmianą jakościową, ponieważ są nieliniowe.
Uruchomiłem serwer PLexperimental z tymi ustawieniami, ale niestety okazało się, że jakiś firewall chyba nie przepuszcza tego portu na zewnątrz sieci lokalnej.
EDIT: na razie uruchomiłem PL_experimental na 208.64.38.55
Ostatnio grałem na jakimś wrednym serwerze, gdzie koszty eksploatacji lokomotyw były porównywalne z kosztami kupna,
za pierwszym razem zbankrutowałem, za drugim udało się uruchomić linię na granicy rentowności, za uciułane pieniądze drugą, i potem poszło już z płatka.
Koszty infrastruktury są odmianą jakościową, ponieważ są nieliniowe.
Uruchomiłem serwer PLexperimental z tymi ustawieniami, ale niestety okazało się, że jakiś firewall chyba nie przepuszcza tego portu na zewnątrz sieci lokalnej.
EDIT: na razie uruchomiłem PL_experimental na 208.64.38.55
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)