(26-03-2014, 14:53)McZapkie napisał(a): Ale jest 2x dłuższy!
Ee, przesadzasz. Jest dłuższy o zaledwie 37%. Więc nawet zakładając tę samą przepustowość na mb wagonu, dalekobieżny PKP powinien mieć loading_speed nie większy jak 7. Co jednak nie ma związku z ilością drzwi na mb.

(26-03-2014, 14:53)McZapkie napisał(a): Tej samej długości skład złożony z standardowych wagonów przewozi tyle samo pasażerów ale przynosi większe zyski niż analogiczny skład PKP - bo ten traci czas i pieniądze długo się ładując.
Coś mi tu nie pasuje. Przykładowo, na 5 kratkach stacji mieści się 7 wagonów PKP lub 10 wagonów standardowych - lokomotyw nie liczę. Wagony te przewożą odpowiednio 560 (PKP) lub 400 (standard). Cos mi trudno uwierzyć, że strata spowodowana ładowaniem dłuższym o 8 tick'ów jest w stanie zniwelować zysk z przewiezienia o 40% więcej pasażerów.

A może należałoby podnieść nieznacznie cargo_age_period dla dalekobieżnych wagonów 2klasy aby na dłuższych trasach nadrabiały te stratę wynikająca z dłuższego ładowania? Choć wg mnie one już i tak nadrabiają mając Vmax rzędu 140km/h.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)