28-04-2014, 18:45
Oczywiście wiem, że w cargodist jest produkowanych tyle samo pasażerów, co normalnie - ale jak sam piszesz, te same ilości przekładają się w większe potoki.
Natomiast nie masz racji pisząc, że zyski są takie same - już na pierwszy rzut oka widać, że zyski są większe -
na mapie Polski przy rozwiniętej sieci są tak duże, że zabijają sens grania przemysłem.
Dzieje się tak zapewne dlatego, że przykładowo, mając linię A---B-C i pojazd A---B i B-C, w klasycznym openttd mamy 2 opcje:
A---B i B-C podkradają sobie pasażerów w B lub
C-B działa jako feeder dla B---A, ale wraca pusty.
W Cargodist potencjalne zyski z każdej relacji są większe dzięki przesiadkom.
Na swoim serwerze postawiłem earlyhouses.grf i całkiem sensownie to działa.
Ale ten grf działa tylko na oryginalnych budynkach - taki hack, że je kopiuje z różnymi datami i różnymi ilościami ludzi.
Natomiast nie masz racji pisząc, że zyski są takie same - już na pierwszy rzut oka widać, że zyski są większe -
na mapie Polski przy rozwiniętej sieci są tak duże, że zabijają sens grania przemysłem.
Dzieje się tak zapewne dlatego, że przykładowo, mając linię A---B-C i pojazd A---B i B-C, w klasycznym openttd mamy 2 opcje:
A---B i B-C podkradają sobie pasażerów w B lub
C-B działa jako feeder dla B---A, ale wraca pusty.
W Cargodist potencjalne zyski z każdej relacji są większe dzięki przesiadkom.
Na swoim serwerze postawiłem earlyhouses.grf i całkiem sensownie to działa.
Ale ten grf działa tylko na oryginalnych budynkach - taki hack, że je kopiuje z różnymi datami i różnymi ilościami ludzi.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)