(05-07-2014, 00:11)TadeuszD napisał(a): Pisałem przecież, że w secie będzie jeszcze ED72, czyli zmodernizowany EN71 - większy komfort podróży (miał nawet przedziały 1 klasy), a w przypadku paru egzemplarzy nawet wyższa prędkość.Ale mi chodzi właśnie o EN57 - obecnie nie ma tego czym zastąpić, szczególnie 3xEN57 i żeby miało tę samą długość.
Dlatego nie jestem pewien, czy warto wyżywać się nad kolorystyką EN57.Raczej z przedstawionych tu grafik złożyłbym właśnie ED72, a EN57 zostawił w malowaniu klasycznym.
Jeżdżą niebiesko-żółte po wieczne (2050 i dłużej) czasy

Dlatego proponowałem zmodernizowaną wersję EN57, np. EN57AXX z silnikami asynchronicznymi - prędkość 120km/h, klimatyzacja - lepszy cargo_aging.
Na super prędkościach mi w przypadku podmiejskich pociągów nie zależy, gdy używam Nutrack (nawet bez ograniczeń nie rozpędzą się zbytnio przy częstych przystankach).
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)

Raczej z przedstawionych tu grafik złożyłbym właśnie ED72, a EN57 zostawił w malowaniu klasycznym.