17-07-2014, 12:16
(17-07-2014, 11:50)TadeuszD napisał(a): W tym kontekście czekanie do 2012r na EN57A wydaje sie trochę chybione.EN57 tak jak pisałem, mają tę zaletę że mają "okrągłą" długość - 3xEN57 to 6 kratek, do tej długości pasuje też parę innych składów.
Przy dużej ilości składów przerabianie na 4-członowce lub co gorsza Flirt jest męczące.
Ponadto chybione czy nie, to zależy od ustawień serwera. Przy Nutrack i kosztach infrastruktury to wolę mieć ciut lepsze EN 57A łatwe do autoreplace niż szybsze Flirty wymagające olbrzymich inwestycji w infrastrukturę. Na mojej mapie PL zapłaciłem właśnie kilka milionów funtów za zelektryfikowaną linię średniej prędkości Kraków-Katowice (chyba PLK ma podobny problem

A przy okazji - co myślicie nad tym, aby wzorem xUSSR set, w PKP były "własne" tory?
Coś w rodzaju Nutrack, ale mniejsza ilość - moim zdaniem 3 kategorie powinny wystarczyć, za to różnica prędkości może być między zelektryfikowaną i niezelektryfikowaną.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)