(17-07-2014, 16:55)lukasypl napisał(a): Ale z ekonomicznego punktu widzenia gracza OTTD, taki tabor będzie kompletnie nieatrakcyjny, jeśli koszta eksploatacji będą "znacznie podwyższone". Jestem zdania, że jeśli coś robić, to niech to będzie konkurencyjne. Inna sprawa, że - jak widać - tabor ten może jeździć ze wszystkim innym. Wymiana sprzęgu nie jest wielką filozofią. Poza tym dziś jeżdżą z tymi wagonami inne lokomotywy.
Z tym podwyższeniem nie chodziło mi tyle o zlikwidowanie ich atrakcyjności, co o zbalansowanie żeby nie okazało się że wszyscy wszystko zaczną wozić w Eaaosach. Nie jestem dycydentem więc to tylko i tak luźne propozycje, twórcy setu już nie raz pokazali że da się do zwykłej gierki ekonomicznej wprowadzić takie bajery o jakich twórcy gry pewnie nawet nie śnili
Akurat sprzęgi SA3 w tym przypadku to była konieczność - przy bruttach 4000 ton (takie były zestawiane właśnie z tych wagonów) sprzęgi śrubowe mogą już być niewystarczające. Co do ruchu ich dzisiaj to jest już dużo ograniczony, spotyka się raczej niedobitki jako wagony sprzęgowe czy ochronne. Choć podobno kilka sztuk jeszcze kursuje włączane pomiędzy zwykłe Eaosy.Dobra, kończę już bo powoli robi sie OFF.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)