Dyskusja o zmianach w regulaminie
Zablokowanie budowy przez CTRL niestety tylko trochę utrudnia życie oszustom - pokusa łatwego zarobku jest zbyt duża, o to przykład:
[Obrazek: cheating-spread.jpg]
gracz nastawiał w miastach przystanki zwiększające obszar zbierania towaru - musiał w tym celu stawiać dużo przystanków i potem te pośrednie kasować. Mimo iż zburzyłem te w głębi miasta i go napomniałem, zrobił to ponownie - chyba zbyt delikatna sugestia, ban&kick lepiej zadziała.
Na wykresach widać różnicę przed i po usunięciu kilku przystanków w głębi miasta (te bliżej stacji mu zostawiłem).

Zresztą przy cargodist takie działanie trochę nie ma sensu, transport miejski nagania klientów na stację a równocześnie zarabia na lokalnych połączeniach.

Zmniejszanie rozmiaru stacji nie jest fajnym rozwiązaniem - ogranicza możliwości budowy kombinowanych stacji np. prostopadłych do siebie, albo stacji i dużych lotnisk.

Proponuję prosty przepis - sumaryczna odległość między wszystkimi nieciągłymi częściami stacji nie może być większa niż np. 6 pól.
6 pól to akurat w sam raz, aby zrobić perony wyspowe na zewnątrz magistrali,
albo po drugiej stronie rzeki, lub przy ruchu jednokierunkowym na sąsiednich ulicach w siatce 3x3.

Wiadomości w tym wątku
Dyskusja o zmianach w regulaminie - przez TadeuszD - 29-07-2014, 20:54
RE: Dyskusja o zmianach w regulaminie - przez Mouse - 29-07-2014, 22:04
RE: Dyskusja o zmianach w regulaminie - przez qamil - 30-07-2014, 12:36
RE: Dyskusja o zmianach w regulaminie - przez McZapkie - 30-07-2014, 14:09
RE: Dyskusja o zmianach w regulaminie - przez Mouse - 21-08-2014, 09:29
RE: Dyskusja o zmianach w regulaminie - przez Mouse - 21-08-2014, 17:29

Skocz do:

[-]
Zamknięcie forum OpenTTD Polska
Forum OpenTTD Polska zostało wyłączone. Obecnie znajduje się tu archiwum dyskusji o dodatkach tworzonych przez naszą społeczność.
Po aktualne treści i dyskusje zapraszamy na nasz discord! :)

[-]
Discord