04-08-2014, 21:59
Najlepiej by było zrobić informację, ile wagon załaduje innych towarów. Ładowność i info na co można przebudować są standardowo w Openie, poniżej powinna pojawiać się ładowność dla innych typów ładunków, tak jak chociażby przemysłowe tramwaje w HEQS (can be refitted to: wypisane możliwości przebudowy na inną ładowność). Czyli w Eaosie powinno to wyglądać: "Ładowność: 50 ton węgla (przebudowywalny), można przystosować do: drewno, ruda żelaza, węgiel; Opcje przebudowy: 45 ton drewna, 50 ton rudy". Problem pojawia się z FIRSem, gdzie towarów jest tyle, że menu nie będzie nadawało się do przeglądu...
Faktycznie, 8 Resów i 10 Eaosów ma taką samą ładowność i długość (5 kratek) - różnica pojawiła się gdy jeden wagon zamieniłem na lokomotywę (skład z resami ma 4.9 kratki, z eaosami 5.0, wtedy też pojawiła się ta drobna różnica). Z brakiem sensu ostrzeżenia chodziło mi o to, że skoro pociągi tej samej długości mają taką samą ładowność, to gdzie tu obniżona ładowność?
Swoją drogą, ten sam problem dotyczy seta pojazdów (mniejsza ładowność drewna niż pokazuje menu), a dodatkowy bałagan pojawia się gdy jeden ładunek można wozić różnymi wagonami - chyba najprostszą opcją do sprawdzenia w czym wozić towary jest kupno każdego rodzaju wagonów, stworzenie z każdego z nich składu i wybór najbardziej pojemnego
Faktycznie, 8 Resów i 10 Eaosów ma taką samą ładowność i długość (5 kratek) - różnica pojawiła się gdy jeden wagon zamieniłem na lokomotywę (skład z resami ma 4.9 kratki, z eaosami 5.0, wtedy też pojawiła się ta drobna różnica). Z brakiem sensu ostrzeżenia chodziło mi o to, że skoro pociągi tej samej długości mają taką samą ładowność, to gdzie tu obniżona ładowność?

Swoją drogą, ten sam problem dotyczy seta pojazdów (mniejsza ładowność drewna niż pokazuje menu), a dodatkowy bałagan pojawia się gdy jeden ładunek można wozić różnymi wagonami - chyba najprostszą opcją do sprawdzenia w czym wozić towary jest kupno każdego rodzaju wagonów, stworzenie z każdego z nich składu i wybór najbardziej pojemnego
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)