27-10-2014, 22:32
(27-10-2014, 21:44)UAZownik napisał(a): Wykryłem małego buga - Donnerbuchse (BCi) zamiast pasażerów przewozi pocztę i kosztowności:
Dzięki, poprawię buga.
(27-10-2014, 21:44)UAZownik napisał(a): I tak się zapytam - dlaczego powojenny pocztowiec (Gmw) ma mniejszą ładowność od przedwojennego boczniaka pocztowego? Niby ma on Vmax podniesioną do 100, ale czy to zamierzony cel?
Oba wagony mają nieco "naciągnięte" parametry, ale różnica generalnie się zgadza. W realu Gmw ma ładowność 6,5t, co powinno dawać 26 paczek poczty. Trójosiowe Gmy miały natomiast ładowność rzędu 7t, co odpowiada 28 paczkom poczty. W secie jest 32 i 36 paczek.
Cytat:Co do wagonu Bhxz na 100 km/h, to nie powinien on mieć hamulca ręcznego zamiast pneumatycznego?
Nie wiem na czym był wzorowany, ale np. pruskie boczniaki 4 i 6-osiowe miały budki hamulcowe
Akurat ten, na którym się wzorowałem, miał zespolony. Ale na potrzeby gry mogę zwiększyć jego koszty użytkowania tak, aby nie było takich dysproporcji z boczniakiem.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)