Na angielskim forum ktoś postulował, aby Uacs oraz Leeks woziły również towary, co by były widoczne w standardowym openttd.
Co do Uacs to jestem na nie, bo one z tego co pamiętam maja podniesioną szybkość rozładunku aby skompensować ich specjalistyczność.
Natomiast co do Leeksa, to już pisałem na maila że się "marnuje" i można by wozić też FIRSowe "maszyny".
Ale wożenie towarów to też dobry pomysł - w końcu auta to towary.
Powiem więcej - takiego wagonu bardzo brakuje.
Nie musi być duża ładowność, ale Vmax 120 i możliwość podczepiania pod pasażerskie.
Aby rosły miasta, trzeba wozić towary i ważna tu jest regularność a nie sama ilość - stąd dobrze jest podczepiać wagon do towarów pod skład pasażerski.
O ile Bipa z wagonem krytym wygląda bardzo klimatycznie, to pasażerski z doczepionym kontenerowcem/przesuwnym wygląda trochę dziwnie.
Natomiast pasażerski z platformą na samochody to przecież autokuszeta.
U nas akurat jeździła sporadycznie i z sypialnymi, ale są kraje gdzie są nawet dzienne pociągi z platformami na auta.
PS. repozytorium jest niekompletne, brak obrazków Slrx2 i en57km.
Co do Uacs to jestem na nie, bo one z tego co pamiętam maja podniesioną szybkość rozładunku aby skompensować ich specjalistyczność.
Natomiast co do Leeksa, to już pisałem na maila że się "marnuje" i można by wozić też FIRSowe "maszyny".
Ale wożenie towarów to też dobry pomysł - w końcu auta to towary.
Powiem więcej - takiego wagonu bardzo brakuje.
Nie musi być duża ładowność, ale Vmax 120 i możliwość podczepiania pod pasażerskie.
Aby rosły miasta, trzeba wozić towary i ważna tu jest regularność a nie sama ilość - stąd dobrze jest podczepiać wagon do towarów pod skład pasażerski.
O ile Bipa z wagonem krytym wygląda bardzo klimatycznie, to pasażerski z doczepionym kontenerowcem/przesuwnym wygląda trochę dziwnie.
Natomiast pasażerski z platformą na samochody to przecież autokuszeta.
U nas akurat jeździła sporadycznie i z sypialnymi, ale są kraje gdzie są nawet dzienne pociągi z platformami na auta.
PS. repozytorium jest niekompletne, brak obrazków Slrx2 i en57km.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)