01-11-2014, 14:18
(31-10-2014, 22:40)TadeuszD napisał(a): Ale dlaczego bezużyteczny? Psuje się, coś mu dolega?
A co do kosztów, to ustaw sobie mnożnik cen x8. Wtedy nagle docenisz każdą zaoszczędzoną złotówkę.
Jak dla mnie jedynym słusznym trybem gry jest multiplayer
(01-11-2014, 13:35)FrontierPharmacist napisał(a): Nawiasem mówiąc, uważam, że EP05 jest trochę za dobry. Być może w rzeczywistości były to bardzo udane lokomotywy ale w secie praktycznie eliminują zastosowanie EP09 i ograniczają użycie EU07. Może powinny być wcześniej wycofywane albo EP09 powinny mieć niższy koszt utrzymania aby stały się konkurencyjne (mogłoby to odwzorowywać fakt, że były to pierwsze polskie lokomotywy z hamulcem elektrodynamicznym)?. Nie wiem, czy w najnowszej wersji coś się zmieniło, bo jeszcze nie grałem.
Da się zauważyć, że 1xEP05 ma spore problemy z rozpędzeniem składu, EP09 robi to znacznie szybciej.
A co do Husarza, to powinno być to 'tańsze Pendolino' lub coś do przewożenia pasażerów przez 2000 kratek.
Nie podoba mi się to, że w latach najnowszych wybór lokomotyw jest mały, ogranicza się tylko do Traxxa i Husarza, a i tak większość osób wybiera Husarza. W porównaniu do np. lat 90., gdzie możemy przebierać w lokomotywach, czasy współczesne wyglądają biednie, a obecne parametry Husarza jeszcze bardziej zubożają wybór.
![OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM] OpenTTD #Polska - Polskie forum gry OpenTTD [ARCHIWUM]](https://forum.openttd.pl/images/logo.png)